View Single Post
Eski 30-10-2008, 23:21   #1
derya Derya
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 322
Fırında Sütlaç

klasik ama püf noktaları olan bir tarif veriyorum.

Fırında sütlaç:

1 litre süt
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1.5 çorba kaşığı buğday nişastası
1.5 çorba kaşığı pirinç unu
1.5 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 paket şekerli vanilin
2 yumurta sarısı

Yapılışı:

sütü kaynatalım, kaynadıktan sonra içine şekeri ve pirinci ilave edip 5 dk daha pişirelim, daha sonra içine 1/4 su bardağı suyla çatığımız nişasta ve yine aynı şeklilde açtığımız pirinç ununu ekleyelim, 1taşım daha kaynatalım.
Karışımın içine almaya yakın vanilini ekleyelim ve biraz karıştırıp ocağı kapatlaım, fırını 200C dereceye ayarlayalım.

Karışımdan iki kepçe alalım ve çırptığımız iki yumurta sarısını bu karışıma yavaş yavaş katalım ve son olarak yumurtalı karışımı ana sütlaç karışımının içine ekleyelim.

6 adet güveç kabına sütlacımızı paylaştıralım ve 30 dakika üzerinin kabuk tutması için bekleyelim. (not. eğer kabuk tutmaz ise fırında taşıyor)
Kızgın fırının üst gözüne güveç kaplarımızı koyduğumuz tepsiyi koyalım ve tepsiye güveç kaplarının yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su koyalım. 20 -25 dakika üzeri kabuk tutup kızarana kadar bekleyelim.
Kaymaklı dondurma ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
Geceniz fırın sütlaç kadar tatlı olsun.

derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön