Konu: Tuzda Tavuk
View Single Post
Eski 29-10-2008, 00:23   #16
Wallnut
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Merhabalar.
Kullandığınız tuzları yumurta akıyla karıştırıp pişireceğiniz malzemenin üzerine yayarsanız öyle kilolarca tuz harcamamış olursunuz.Birde mevsimine göre pazı ,lahana,marul yapraklarını kaynar suda yumuşatıp pişirmeyi düşündüğünüz malzemenin üstüne sarmadan önce ballı süt,soya sosu,limonlu zeytin yağ ve kekik vb soslarla kaplayıp,yapraklarla sarıp tuzla kapladıktan sonra pişirmeyi denerseniz ,aradaki farkı göreceksiniz.Tuzu fırna koymadan önce kürdanla bir iki yerden delin.Saygılar.

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön