View Single Post
Eski 28-10-2008, 23:24   #16
yale
Ağaç Dostu
 
yale's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2006
Şehir: Artvin / Hopa
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deniz-kızı Mesajı Göster
valla benim memleketimin en güzel bitkisidir hakiki rize çayının yetiştiği yerdenim çayın Türkiye ekonomisine katkısı çok büyük dünyanın bir çok yerinde tanınan meşhur bir çaydır.dünyanın hiç bir yerinde aynı çayı yetiştiremezsin.yetiştirsen de tadı aynı olmaz.ben şu ana kadar ormanların zarar gördüğünü görmedim. ormanlara tek zararı olan şey nükleer santraller,çernobildir. ve bu santraller izinsiz kurulmakla beraber fırtına deresini ormanları katletmektedir...yani anlayacağınız zararı yok yararı var çay bahçelerimizin arkadaşlar. yale arkadaş sen nerelisin?
Merhaba Sevgili Deniz-Kızı
Nüfuz Çüzdanımda Çayeli Yazar.Ama ben Hopada otururum.Ve bende senin gibi çayı ve çay içmeyi çok severim.Hergün 2-3 demlik çay içerim.
önceki yazımda anlatamadım galiba,Şunu anlatmak istedim.Çay tarımının Türkiyeye gelişi fazla uzun değil.Çay tarımından önce bu bölgelerde Birçok Hayvan,Böcek,Ağaç,çiçek,balık,meyva Türü vardı.Şimdi yok.Dedelere gerek yok Babalara bile sorsanız. bilirler.Dev Kestane ağaçlarından ,Kışın bile meyve veren uzun armut ağaçlarından ,şu an Batumdan gelen fakat bizde bulunmayan veya az bulunan elma çeşitlerinden bahsederler.
İnsanlar yani biz.Çay tarımı için ormandaki bu büyük ağaçları kesip Yerine çay diktik.(burda suç çayın değil İnsanların) .Yoksa çayın ne suçu var İnsanın yanında.Yani Yanlış tarım uygulaması .Buna Kimyasal gübreler dahil ki ,Kanser için, çernobilden daha etkili olduğunu söylerdiler.(bu Söz nederece doğru bilmem).Ama düşünmek lazım.
Bu arada Senin Ve Okuyanların Cumhuriyet bayramını Kutlarım
Saygılarımla

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön