Konu: Tuzda Tavuk
View Single Post
Eski 28-10-2008, 23:05   #13
ormanx
Ağaç Dostu
 
ormanx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: Çerkezköy/Tekirdağ
Mesajlar: 395
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derya derya Mesajı Göster
Tuzda tavuk Hatay yöersine ait bir yemektir.
Tavuğu tuzla kaplamanın mantığı ısı ile sertleşen tuzun su buharının etkisyle tavuk üzerine bir ölü boşuk bırakması ve tavuğun bu boşukta biriken buhar ile pişmesi, bu sayede besin öğelerini ve tadını kaybetmemesidir. Dolayısıyla tavuk tuzlanmaz akisne üzerine yerken tuz eklemek gerekebilir.
Afiyet olsun.
Bu yemeğe esas lezzeti veren tuzdaki Sodyum maddesidir. Malum Tuz NaCl (Sodyum Klarür) den oluşur. Tuz'daki Sodyum ısı ile çözülerek Tavuğa işler ve nefis aromatik tat verir.
Çok mu bilimsel oldu bu yoksa?


Düzenleyen ormanx : 29-10-2008 saat 00:02
ormanx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön