Tuzda tavuğu (tuzda balık da güzel olur) evlerdeki fırınlardan ziyade imkanı olan taş fırında pişirmeli. Herkesin denemesi gereken bir tat. Bir de teneke kebabı vardır. O da tembel ve arazi işidir. Yere bir kazık saplarsınız bu kazığın ucuna tavuğu oturtursunuz (kazığa bağlayabilirsiniz düşmesin diye) ancak tavuk yerden 10-15 cm yukarda olur ve zemini alüminyum folyo ile kaplarsınız (kazıktan düşme ihtimaline karşı). Daha sonra 18 ltlik boş sıvıyağ tenekesini bu tavuğun üzerine geçirirsiniz. Püf noktası teneke tavuğa kesinlikle değmemeli. Daha sonra bu tenekenin etrafında ateş yakıp tavuğun pişmesini beklersiniz. Ateş yavaşlayınca yaklaşık 2 saat sonra tavuğunuz hazır afiyet olsun.
|