View Single Post
Eski 25-10-2008, 01:12   #119
Baldaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
İyice araştırdım düşündüm taşındım bütün olasılıkları gözden geçirdim. Pastörize süt mü açık süt mü?
Pastörize süt,

Artıları: Hiçbir zararlı mikroorganizma içermiyor. ( Beyne ve sindirim sistemine yerleşen Paratifoyu saymazsak ve de paket açılıncaya kadar )

Eksileri: Besleyici değeri sıfır. Yani şok pastörizasyon sırasında zararlı bakterilerle birlikte yararlı olanlar da yok oluyor. Süt süt olmaktan çıkıyor. Ayrıca uzun ömürlü olması için alüminyum içerikli kutulara konuyor.

Açık süt,

Artıları: Besleyici değeri var, vücuda yararlı bakterileri içeriyor, hazırlanan ürün taze tüketilebiliyor, yağ içeriği sizin elinizde, sizin kontrolünüzde yani uzun süre beklemiyor, ürünleri daha lezzetli oluyor.

Eksileri: Kaynağını iyi araştırmak gerek, hazırlamadan önce iyice kaynatmak gerek.

Eklenen Resimler
    
Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön