View Single Post
Eski 07-07-2006, 18:11   #19
hasan42
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Karşımızdaki apartmanın bahçesinde, bizim apartmanın sınırlarını da oluşturan kavaklar var. Son yıllarda oldukça uzadılar. Bu sonbaharda yağan fazlaca kar yüzünden bir kaç tanesi kırıldı ve kalanlarda da şekil bozuklukları, dallarda eğilmeler oluştu. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=530

Kimileri kırılıp yıkılabilirler diye bu ağaçları tehlikeli buluyor. Bizim apartmanın bazı sakinleri kavakların kesilmesi için karşı apartmandakilere sözlü uyarılarda bulundular ama ağaçlar kesilmedi.

Bir komşum belediyeye şikayette bulunmuş ama belediye yeni düzenlemeye göre bu konuya artık belediyelerin karışmadığını, ağaçları kestirmek istiyorsa mahkemeye başvurması gerektiğini söylemiş.

Komşumun anlattığına göre öncelikle bizim apartmanın yöneticisi apartman sakinlerinin imzasını alarak karşı apartmanın yöneticisine bir yazı yazmalıymış. Eğer ağaçlar kesilmezse bu kez bir dilekçe yazıp daha önce yazılan bu yazıyı da dilekçeye ekleyerek mahkemeye başvurulmalıymış. Komşumun dediğine göre süreç böyle işliyor.

Bütün bunlardan ağaç kesmenin de bir hukuki bir yönünün olduğunu, her isteyenin istediği anda ağaç kesemeyeceği anlamı çıkar. Hukuktan pek anlamam ama Umarım bu süreçte savcının kestirme gerekçesini yerinde bulmayıp isteği reddetme gibi bir seçeneği de vardır.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön