View Single Post
Eski 20-10-2008, 20:18   #40
ulus-barut
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: girne
Mesajlar: 39
copor 09 sana kapari tarifi bir de benden
kapparinin makulu yeni çıkan sürgünlerdir.yeni sürgünleri toplayıp fazla gecikmeden (kapparıler solması halinde dikenleri daha zor kırılır)dikenlerini kırıp,(isteğe bağlı)delikli yaprakları ayıkladıktan sonra acısı azalması için bir kovaya yerleştirip kaparilerin üzerleri örtülecek şekilde su ilave edilip hergün de suyu değıştirilecek.
kapariler hemen yenecekse bu işlem en az yedi gün yapılacak. bekletılecekse bu işlemin üç gün yapılması yeterlidir.
acısı azalan kappariler kovadan alınıp temiz su ile yıkandıktan sonra suları süzülmesi için bir bezde bekletilir. istenmesi halınde üzerine biraz tuz atılarak daha çabuk su atması sağlanır.daha sonra kapparıler turşunun yapılacağı kapa alınarak üzerlerine sirke ve tuz ilave ederek beklemeye alınır.kapparı turşusu servis yapılacağı zaman üzerine biraz zaytin yağı ilave edılırse yenmesı daha hoş olur.
kapparınin tomurcuklarını ve meyvelerini de turşu yapabılırsınız. onları ayrıca tatlılandırmaya gerek yoktur. afiyet olsun

ulus-barut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön