View Single Post
Eski 06-07-2006, 23:57   #3
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Kalıbımız hazır.Bu kalıp ile istediğimiz sayıda saksı yapabiliriz.

Şimdi kalıbın içini doldurmaya sıra geldi.Mermer tozu ile beyaz çimentoyu bire bir oranında karıştırıyoruz.Mermer tozu kullanılmazsa dayanıksız oluyor.Ama mermer tozlu karışım son derece dayanıklı oluyor.Hatta yere düşse kırılmıyor diyebilirim.

Sonrasında benim çözemediğim noktaya sıra geliyor.Renk sorunu.Ben renkli kuru kalem içini suda eritip harcın suyunu bu renkli su ile vermiştim.Biraz faydası oldu ama miktarı az geldi.

Toz boyalar kullanilabilir.Bunu bonsai videolarında görmüştüm.Adam saksıya taş yapıştırmak için harç hazırlıyordu ve bu karışıma toz boya koyuyordu.Çok da güzel oluyordu.

Bunun dışında saksının dışını boyamak alternatif yöntem olabilir ama bunun nasıl yapılabileceğini bilmiyorum.Yağlı boya ile boyamıştım ama bu boya kalkıyor.

Harcı hazırladıktan sonra kalıba döküyoruz:
saksı (3).jpg
Kalıba harcı döktükten sonra bir cisim ile kalıbın kenarlarına vuruyoruz.Bu çok önemli.Bu sayede hava kabarcığı kalmıyor.Bütün hava kabarcıkları çıkacaya kadar yapıyoruz.
Tamamen harç ile doldurduktan sonra biraz bekleyip deliklerini açıyoruz.Donmadan önce yapmakta fayda var sonrasında zor olabilir



Buda kalıbın alttan görünümü.****** bu donmuş hali
saksı (4).jpg

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön