View Single Post
Eski 20-10-2008, 00:21   #216
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Sayın JacqueS,

Bir kere önçe şunu söyliyeyim, lilium candidum olsun veya diğer soğanlı bitkiler olsun bunları her zaman sizin değiminizle aktarabilirsiniz, bir şey olmaz, olan şey zamanında aktarmazsanız gelişimini durdurursunuz, gelişim zamanında yani yeşil yapraklandığı dönemde aktarırsanız gelişimini durdurursunuz.

Lilium candidum'u diğer bitkilerle karıştırmayın, lilium candidum kış bitkisidir, ekim zamanı ağustos sonundan başlar, ekim ayına kadar ekebilirsiniz.

Söküm zamanı ise mevsimlere göre 15-20 gün değişkenlik göstersede genelde haziran ayı içerisinde yapraklar yanmaya yüz tuttuğu zaman iri soğanların çiçek sapları çekildikten sonra söküm yapılır.
Alıntı:
Bunlar bu senede aynı yerlerinde kalsalar ve önümüzdeki sezon ağustos zamanında söküp aktarsak zaman kaybımız olurmu ?
Yukarıda anlattığım gibi ekim ve söküm zamanını açıkladım, son baharda sökerseniz kaybınız olur tabi ki.
Haziran ayına kadar hiçbir şey sökmeyiniz.

Üretimdeki standart çevre genişliği 18 cm dir. Daha küçük soğanlarında satışı vardır, fakat standart fiat belirlenirken 18 cm ve üstü soğanlar için fiat açıklanır, bu değerlerin altında kalan soğanların fiatları düşer.

Düzenleyen Lilium : 13-07-2009 saat 18:58
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön