View Single Post
Eski 17-10-2008, 09:40   #19
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Malesef kapitalist sistem böyle. Adamlar 10 yıl sonra piyasaya sürecekleri makinaları **** ekipmanları tasarlayıp hazırda bekletiyorlar. Bunun üzerine birde her ürünün birde marka kullanılıp yan sanayide üretildiği ve piyasaya sürüldüğünü düşünün.

Yıllar önce bir makina almak istemiştim ve aldımda.Aynı makinayı bir dostum başka bir ülkeden getirtti.Sadece iş olsun diye kıyaslamıştık. İnanırmısınız bütün dizayn aynı lensler aynı fakat arada neredeyse 200-250 gr civarında bir ağırlık farkı vardı.Meğer biri Tayvan üretimi diğeri orijinal Japon üretimi ve birinde bakalit kullanılmış diğeri tamamen plastik. İşin kötü yanı Tayvan üretimine teknik servis desteği vermiyorlar(Garanti) **** tamiratları fahiş fiatlara yapıyorlar.

Dünyada zaten büyük firmalar kapanıyorlar **** üretimi Çine **** uzakdoğuya kaydırıyorlar buda kaliteyi inanılmaz düşürüyor.Günümüzde Agfa kapandı yerine yine aynı marka ile kozmetik ürünler üretmeye başladı.Yine aynı şekilde yakın bir zamanda Fuji ve Konica kapanacak. Diğer ürünleride sayayım Mesela Mercedes markası ile piyasaya sürülen araçların %80 gibi bir kısmı yurt dışında ucuz işçilikle üretilip Almanyada sadece montajı yapılıp piyasaya sürülüyor.Yine aynı şekilde Boch ta uzakdoğuda ürettirip montajını yaptıktan sonra piyasaya sürüyor.Bunlara benzer dünya markaları hep aynı durumda.
Gerisini siz düşünün.

Fotograftan başladık konu nereye geldi. Neyse )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön