Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz
Sayın tolgahann, soya fasülyesi çimlendirmek, aynı normal fasülye gibi.
Soya filizi elde etmenin daha farklı bir yolu olsa gerek, birlikte araştıralım.
|
Sn:iklimsiz internette şöyle bir bilgiye rastladım:
5-6 cm. derinlikteki bir ufak tepsiye veya benzeri bir çukur kaba, 2 cm. kalınlığında taşsız kum yayılır ve üzerine 1-2 cm. aralıkla soya tohumları ( tıpkı hamur arasına yayılan ceviz gibi ) serpilir ve üzeri yine kumla kapatılıp sulanır. Yazın normal havada ama kışın biraz daha ılık bir ortamda tutulan ve gün aşırı az az sulanan tohumların 3-4 gün içinde filiz vermeye başladığı görülür. Basit bir işlemle kumdan toplanan filizler suyla yıkanıp doğrudan salata ve yemeklerde kullanılabileceği gibi, sertliği ve ham kokusunun giderilmesi için bir süre turşu suyunda tutulursa ağız tadıyla yenilecek bir malzeme elde edilir. Aynı kumla defalarca filiz üretmeye devam edilebilir.