View Single Post
Eski 09-10-2008, 19:22   #19
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Aslında "Memnun Kaldığımız Aletler" gibi bir bölüm açmak istiyordum. Sizin fotoğraflarını paylaştığınız bahçe aletlerinden çok memnun kaldıklarımızı veya bir dünya para verip alıp pişman olduklarımızı paylaşırız diye düşünüyordum. Yeni alacak arkadaşlara da yol gösterici olur. ( Tamam derseniz bu yazımı oraya taşırım.)

Yaz ortası Çİm Havalandırma makinası aldım, çok memnun kaldım. Sizin yukarıdaki alet benzeri tırmıklar çok yoruyordu beni, avuç içlerim su topluyordu. Makina o kadar rahat ki. Almadan önce sağlam çimleri de söker mi diye şüphem vardı ama çok memnun kaldım.

Bir de orta büyüklükte ve küçük bahçesi olanlar için pompa sorunu vardı. Bir ara niyeti bozdum büyük benzinli pompalardan almaya kalktım, internetten bulduğum bir firmayı aradım, satıcı "Siz mi kullanmayı düşünüyorsunuz?" diye çok şaşırınca, utana sıkıla "E.. evet " dedim. "Boş hali bile çok ağır siz taşıyamazsınız sırtınızda" deyince vazgeçtim. Zaten çoook pahalıydı "Elektriklisini bulamaz mıyım?" diye sordum. "Şİmdilik yok piyasada" dedi. Ben de Bosh'un şarjlısını buldum. Şüpheli yaklaştım, " işimi görür mü ki" dedim ama elle pompaladığım (nefret ettiğim) alete göre gayet güzel çalışıyor. Ondan da pek memnun kaldım.

Çim Makinam sizinkiyle aynı marka ama bizimkisi elektiriklisi. Ben Black&Dacker'ın dış görünüşünü pek beğenip onu almak istemiştim ama eşime en iyisinin O olduğunu söylemişler. Diğer markaları hiç bilmediğimden iyi midir kötü müdür bilemeyeceğim.

Makaslardan yana dertliyim ben. Dışarda bırakınca çok çabuk paslanıyorlar. Yok mudur bunların paslanmazı?

Bir de kenarları o misinalıyla kesemiyorum ben, her yere sıçratıyor çimleri. Kenar makasıyla kesmek daha kolay geliyor bana.

Unutuyordum, çok memnun kaldığım bir alet te "bahçe süpürgesi". Dediğim gibi tırmıkla çalışırken avuç içlerim eldiven de taksam su toplayıp çok ızdırap veriyordu. Süpürge ile kıyıda köşede kalmış tüm yaprakları süpürüyorum, kenardaki makasla kestiğim çimleri hemen çekiyorum. Onun da dezavantajı biraz ağır olması. Omuza asılıyor ama yine de ağır geliyor. Daha hafifi vardır belki...

Güler Hanım gülleriniz şahane. Manyas'ın iklimi İstanbul'a göre daha mı ılıman?
Ayva ayva dediniz ya akşam üstü hediye dalından yeni kopmuş ayva ve nar geldi bana da (Çok mu istedim acaba? )

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön