View Single Post
Eski 08-10-2008, 21:05   #4
susam
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Açelya derken, bonsaiye tutuldum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemboa Mesajı Göster
Ben açelye çoğaltıyorum ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Aslında forum içersinde biyerlerde bunu anlatmıştım.
Açelya çeliğini torflu bir toprağa diktikten sonra güneş görmeyen ama bol aydınlık bir yere koyuyoruz ****** neyi unutmadan, üzerine uzunca bir bardak kapatmayı unutmadan.Yanlız köklenmiş olmakla yaşayacak anlamına gelmiyor.açelyanız tutmuş olsada bardağı kaldırmak için kasım ayını bekleyin.Kasım ayını neden bekliyoruz, hafif bir soğuk yesin diye.Aşağıdada sölediğim gibi don olayı olmadığı sürece dışarda kalsın.Aşırı soğuklarda içeri alırsınız.Tabi burdande neyi anlıyoruz, açelyamız köklenme sürecinde dışarda duruyor.
Açelya suyu çok sever ve enteresandırki içmekan bitkisi olarak geçsede benim açelyalarım kışında dışarda olduğundan güzel çiçek açıyor ****** burdada neyi unutmuyoruz, dondan korumayı!
Selam cemboa. Sanırım 2 saattir yazdığınız mesajları inceliyorum. Bir yerde açelyanın nasıl tutturulacağını anlattığınızı okudum. Mesajlarınıza girdim. Ve açelyayı unutup bonsailere merak saldım. En kısa sürede bir bitki edinip bonsai denemesi yapacağım. Bu arada elimde açelya çelikleri var. Üzerlerinde tomurcuk olmamasına dikkat ederek almıştım. Bu mevsimde acaba bunları tutturabilirmiyim. Çürüyüp giderlerse gerçekten çok üzüleceğim. Şimdiden teşekkürler.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön