Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Aramızda doktor üyeler de var, aslında bu konuyu, bu yönüyle de irdelemek gerekir
|
Kireç bileşeni billdiğim kadarıyla CaCI3..Suda ise Ca ce cı olarak iyonlaşır bu bileşik.
Yeterince yıkanıp temizlendiğinde vücuda fazla klor ve kalsiyum alımı pratik olarak olmaz..Ancak olsa bile sağlam bir böbrek bunları rahatlıkla atar..Çok aşırı miktarları fosfat emilimin azaltabilir ancak bunları ağız yoluyla alabilmek de pek mümkün değil..
Bu iyonlar muhtemelen besin içinde bulunan proteinlerin denetüre olmasını sağalayıp besinin dış görüntüsünü değiştiriyorlar ve tabi emilebilir kaliteli protein oranını azaltıyorlar.Ancak tabi hiç birimiz kabak tatlısını birincil protein kaynağı olarak tüketmiyoruz..
Kısacası bu konuda çok çok geniş bilgim olmamasına rağmen temel tıp bilgisine göre zararlı olmadığını söyleyebilirim.