View Single Post
Eski 06-10-2008, 13:39   #5
seren
Ağaç Dostu
 
seren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 315
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siboş Mesajı Göster
Hakiki bal yemek gerçekten çok isterimiPiyasadaki balların hiç biri gerçek değil, sağlam bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre bal ateşte yanmazmış, ben o yüzden aldığım balların hepsini deniyorm.En pahalıya gerçek bal bile deseler hepside yanıyo onların da lezzeti çok güzel ama kim bilir hakiki balın lezzeti nasıldır......
Fahrikucuktas sizinde dediğiniz gibi işte hakiki bal yemeden bal yedim demeyin ben bal yemedim mesela.
Gerçek balı ayırt ederken kibrit çöpünü bala bulaştırın.
Yanarsa gerçektir, yanmazsa şekerli baldır.
Arı çiçekleri dolaşırken önüne konulan tasın içindeki şeker şerbetindende alır ve bal yapar. Baldaki şeker içinde bir miktar su bulundurur. Kibrit suda ıslanır ve yanmaz. Şeker olmayan balda suda olmaz ve kibrit yanar.
Bu yöntemi tarım bakanlığının kursunda 30 senelik öğretmen balcıdan öğrendim
Arının kendi yaptığı petek ağızda erir, suni balmumu gibi olmaz.
Ayrıca gerçek bal genizde hafif bir yanma yapar. (yöreye ve çiçeğe göre değişebilir)

Buradaki amacım bir yanlış anlamayı veya bir yanlışı düzeltmek.
Antalya'da oturuyorum. Sanayi sitesinde dükkanda hiç arı/kovan olmadan glikozdan veya şekerden bal yapıyorlar. İçinede petek parçaları ve bal kokusu veren kimyasal ilaç atıyorlar. 3 kilosu 10 ytl.
Ucuz etin suyu acı olur. Sağlığımızıda bozar.

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön