View Single Post
Eski 30-09-2008, 14:22   #20
ebrub
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Forumda evde ekmek yapma başlıgını görünce çok mutlu oldum. Ben 2003 yılında ekmek makinası aldım ve 4 sene çok verimli kullandım,kekikli zeytinli ekmekler,cevizli,çikolatalı ekmekler... Yaklaşık 1.5 yıl önce de evlendim ancak eşim (anne tarafı Afyonlu oldugu için tabii bünye muhteşem Afyon ekmeğine alışık bu ekmekleri çok sevmedi,lezzetli olduklarını ama ekmek gibi olmadıklarını pasta gibi olduklarını söyleyince ekmek makinam bir dolaba kalktı hatta unutuldu. Fakat yaklaşık 2 aydır bu defa ellerimle yeniden ekmek yapmaya başladım. Hamurda ve mayalanmada sorun olmuyor ancak pişirmede sorun yaşıyordum, çok kuru kaskatı oluyordu ekmeklerim. Sonra bir un paketinde okudugum, ekmeği pişirirken fırının içine, içinde buz küpleri olan bir kase koyma fikrini uygulayarak onu da aştım. En son geldiğim noktada, pişerken daha çok ''taş fırında'' pişmiş gibi olması için, internette bir blogda okudugum ''pizza taşı''nda pişirmeyi denemek istedim ancak pizza taşı bulamadım. Eşim bunun yerine topraktan yapılma ateş tuglası getirdi. İlk ekmek yapımında ekmeği bunların üzerinde pişirmeyi deneyeceğim bakalım. Tüm ekmekseverlere sevgiler,iyi bayramlar...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön