View Single Post
Eski 26-09-2008, 12:36   #1
Buket Aknar
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Buket Aknar / Bahçem

Ağaçlar.net'i tanımama vesile olan bahçemle ilgili bir başlık açmayı düşünürken yarışma düzenlenmesi aslında benim için bir fırsat oldu. Ben de bahçemin bir kaç fotoğrafını göndererek katılayım dedim.

Bahçemin bazı kısımlarından önceden çekilmiş ve bugün görüntülenmiş fotoğraflar ekliyorum. Yarışma sonrasında daha da fotoğraf ekleyerek bahçemdeki ağaçları, çiçekleri bazı sorunları sizlerle paylaşacağım. Bahçemin bir kısmı henüz tanzim edilmemiş durumda olduğu için benim için kıymetli olacak olan önerilerinizi de bekliyorum.


Evimize yaklaşık 2,5 yıl önce taşındık. Meyilli bir arazide en üst seviyeye evimiz oturtulmuş durumda. Üst seviyedeki birinci bahçede evin çevresi çimenlerle kaplanmış olup çevresine mevsim çiçekleri tanzim edilmiş.
Üst bahçeden bir kaç basamakla 2. kat bahçeye inilebiliyor. Orası da ayni şekilde çimenlerle düzenlenmiş. Seviye farkının olduğu kenar kısımda ise Kolakaslar tanzim edilmiş. 2. bahçedende 3-4 basamakla 3. bahçemize inilebiliyor. Bu bahçede yüzme havuzu mevcut bunun dışında bir de nilüfer havuzu var ( eşimle ben tasarlayıp yaptık.) Havuzların dışında kalan kısımlar da diğerlerinde olduğu gibi çimenler ve mevsim çiçeklerinin yanısıra zeytin ağaçları, sardunyalar, yuka, cycas mevcut. Havuz çevresinde ise muz ağaçları ile cannalar var. Şu anda tam olarak tanzim edilmemiş en alt kısımdaki bahçemize bir basamakla iniliyor. Şu anda meyve ağaçlarının dikili olduğu alt bahçemizdeki zemini düzenleyere çimen ekimi yapacağız.


Yarışma kuralı olarak en fazla 5 fotoğraf eklenmesi gerektiği için burada anlattıklarımı tam olarak görüntüleyemiyorum, ancak önce de belirttiğim gibi yarışma sonrası bahçemle ilgili bir başlık açıp daha ayrıntılı fotoğraflar eklemeyi düşünüyorum.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön