View Single Post
Eski 25-09-2008, 08:09   #7
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Anlattığına göre yılan ahıra koyunların memesinden süt emmek için geliyormuş ve bazen hayvanın memesini yaralarmış ve bu sebepten çok da hayvan kaybederlermiş.
Evet bu çok anlatılan ve benimde yaşadığım bir olay. Koyun ve ya inek fark etmez, yılan memeden süt emiyor. Bu sırada sütü emilen hayvan hiç hareketsiz duruyor. Eğer hareket eder ise yılan memeyi ısırıyor. Karnı doyunca bırakıp gidiyor. Bu şekilde çok iyi bir ineğimin tek memesi körelmişti. Ahırda yaptığım aramalar sonucunda, yemliğin altında yılan yuvası bulmuştum. Yuvada da 50 cm kadar yavru bir yılan vardı. Annesi dışarıdaydı herhalde. Çok anlamamakla beraber, boz yörük gibi gelmişti. Sonra her yere kükürt serptim.

Ayrıca boğa kurbağalarıda zıplayıp memeye yapışıyor ve süt emiyor. Bunlar nasıl bir hayvansa, yeri bir metre kazıp köstebeği çıkaran, her çeşit yılanı, fareyi yakalayan köpeklerim, iş boğa kurbağasına geldi mi uzaktan koklayıp gidiyor. Boğa kurbağalarıda köpeklere tepki vermiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omereser Mesajı Göster
Bu cüssesine göre, kasabanın bütün sığırlarını telef etmesi gerekirken, sadece toprak (!) yiyormuş. ( Yer: Afyonkarahisar- Merkez- Beyyazı Kasabası )

Benim 3 nolu mesajda anlatığım yılan da, sadece toprak yiyen bir hayvan.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön