View Single Post
Eski 24-09-2008, 08:53   #87
nonova
Yeni Üye
 
nonova's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Erzurum Belediyesinin ağaç katliamı ve sonunda ortaya çıkan "gülelim mi, ağlayalım mı?" durumları.

Alıntı:
Metal ağaç diktiler!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarihi Lala Paşa Camii’nin çevresindeki 11 çam, huş ve kestane ağacını bir gecede kesti. Yarım asırlık ağaçları kesen belediye, yerlerine ışıklandırılmış metal ağaçlar kondurdu.

Erzurum’da, kentin en işlek semti Cumhuriyet Caddesi’nin ortasında bulunan ve 1562’de Kıbrıs fatihi Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Lala Paşa Camii’nin çevresinde bulunan ağaçlar bir gecede kesildi. Kökünden kesilen çam, huş ve kestane ağaçları, dozerle kamyonlara yüklenerek taşındı.

Tarihi eser görülemiyormuş
Uzun ve sert geçen kış nedeniyle ağaç yetiştirmenin çok zor olduğu Erzurum’da tarihi caminin çevresindeki ağaçların kesilmesi hakkında AKP’li Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Ağaçları kuruduğu ve tarihi eserin görünmesini engellediği için kestik” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ayrıca, granitten yaptırılan bir çeşmeyi de caminin doğusuna yerleştirdi. Caminin doğu tarafında kesilen ağaçların yerine de iki metal ağaç dikildi.

‘Hesap sorulsun’
Semt esnafı “Belediye tepkilerden çekindiği için ağaçların tümünü bir gecede kesti. Yeşili katletti, yerine metal ağaç dikti” derken, esnaftan Şadi Özgündoğdu, şunları söyledi:
“Belediye, cami sınırları içinde bulunan ve etrafı çevrili bölgedeki değişik türde 6 ağacı kökünden kesti. Aynı şekilde yine caminin doğu ve güney tarafında kaldırımlarda bulunan 5 ağaç da yok edildi. Dozerlerle kamyona yüklenerek götürülen ağaçların izleri ortadan kaldırıldı. Sanki talandan mal kaçırılıyor. Yerlerine iki metal ağaç dikildi. Yapay ağaçlar geceleri ışıklandırılıyor. Erzurum’da gece yarısı operasyonuyla belediyenin yaptığı yeşil katliamının hesabının sorulmasını bekliyorum.”
Kaynak

nonova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön