Konu: Pizza
View Single Post
Eski 23-09-2008, 14:58   #17
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Adalet hanim, iyi tahmin ettiniz "bey" yazmakla bir yanlislik yapmadiniz.
Ama yazdiklarinizdan, sanki erkekler beyler demi yemek pisirebiliyor diye hayret etiginizi dusunuyorum, yaniliyormuyum?

Ben bu ulkeye bekar geldimdi (Sebahattin de simdi o ortamda yapmasini bildigi guzel yemeklere daha bircok yenisini ekleyip Universiteyi bitirdigi ve bekarliga da son verdigi zaman esine ve cocuklarina en guzel yemekleri yapacak)
Ve yalniz yumurta kirmasini biliyordum.

Benim geldigim yerlerde de bir erkegin yemek pisirmesi, bulasik yikamasi camasir yikamasi pek alisilmis bir sey degildi ama insanin annesi kizkardesi yaninda olmadigi zaman bekarsa bunlari kendisinin yapmasi gerekiyor.
ben de 1.5 yillik bir zaman icerisinde daha once yapmadigim yemek pisirme, bulasik yikama, camasir yikama islerini ogrendim(simdi bulasik yikamayi, ve camasiri yapmiyorum sag olsun hanim yapiyor)

Bir baktim ki yemek pisirme bir keyif isi, tarifeler bul onlara eklemeler yap, cikarmalar yap yeni lezzetler bul onlari sevdiklerinle paylas. Esim klasik yemekleri yapiyor ben de onlar disina cikip yeni seyler yapmiya calistim.
Kimi zaman yaptiklarim begenildi kimi zaman da begenilmedi ama genelde cocuklar hep begendi yasli ve orta yaslilara yeni lezetler begendirmek sanirim biraz zor. Ornegin evde pisen bir Cin yemegini, esim tum israrlara ragmen yemiyor, oysa acisi, tatlisi, eksisi bir yerde olan bir lezzet.

Karizmayi cizerler diye mutfaga girmiyen erkekler ne keyifler kacirdiklarini, mutfakta uretilen ne sevgiler paylasildiginin bir gorseler diyorum.

Papatyam, Mermaid, Sebahattin, Malina, Berduray, adalet Yagci ve diger arkadaslar Pizzalari yakinlarda olup gercekten sizlerle paylasmak istiyordum **** sizin arzunuza gore pisirmek. Yolu Melbourne' na dusenler mutlaka ugrasin.

Berduray, orucunuzu etkilemek istemezdim, kusura bakmayiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön