View Single Post
Eski 22-09-2008, 18:19   #1
tener
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Soğuk Buğday Çorbası

Soğuk Buğday Çorbası

Sıcak yaz akşamlarına özel, içimizi ferahlatan, bol vitaminli bir çorba bu. Üstelik yapımıda çok pratik.

Malzemeler :
1 su bardağı aşurelik buğday
5 su bardağı koyu ayran
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane veya yarım demet ince kıyılmış taze nane

Üzeri için :
Bir kaç parça taze nane

1) Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatıp, bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.

2) Bu arada yumurtayı iyice çırpalım ve ayran ile karıştıralım.

3) Haşlanan buğdayların üzerine ayranlı karışımı yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Çorba kaynayıncaya kadar bekleyelim. Kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatalım.

5) Tencereyi ocaktan almadan tuz ile tatlandıralım ve kuru veya yaş naneyi ekleyelim.

6) Soğuyunca kaselere paylaştırıp birer parça taze nane ile servis edelim.

Not : Eğer çorbayı sıcak içmek isterseniz; küçük bir tavada birkaç kaşık sıvıyağı kızdırıp içine kuru naneyi ekleyip, kavuralım. Tabaklara paylaştırdığımız çorbanın üzerine birer kaşık neneli yağdan paylaştırıp servis edebiliriz.

Bu çorbayı ,iç anadolu bölgesinde , ekin tarlasına götürüp içtiklerini anımsıyorum.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön