View Single Post
Eski 28-06-2006, 01:53   #14
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ade1
eger kotu bakterileri oldurucekse iyi baktireleri oldurebilir,degil mi?
Evet öldürebilir ade1, ancak bu bir kar zarar hesabıdır.Kötü bakteri ve mantar fidanı öldürebilir veya hasta edebilir, buna engel olup daha sonra daha ağır ilaçlar kullanmamak adına bu basit tedbir alınabilir. Yararlı bakterileri toprağa verme şansımız var.

Bu dozda ( yani benim size verdiğim oksijenli sulu solüsyon dozu) oksijenli su ise genel olarak sadece aktivatör olarak çalışır. Oksijenli su vererek bitkiyi peroksidaz enzimi salgılamışcasına harekete geçirirsiniz.Bu da bitkinin bağışıklık ve doğal dayanıklılık mekanizmasını harekete geçirir.

Bu bitki korumada yeni bir kategori olan ISR (Induced systemic resistance) ve SAR(systemic acquired resistance) kavramını ortaya koyar. Isr ve Sar reaksiyonu bitki aktivatörü tarafından harekete geçirilir ve böylece hastalıklara karşı daha uzun süre dayanım sağlanır.

Ayrıca aktivatörler bunun dışında bitkilerin besinlerden daha iyi yararlanmasını, stres koşullarından zarar görmemesini,üründe verim ve kalite artışını, toprak yapısının düzenlenmesini sağlarlar. Bu özelliklerin birkaçını veya hepsini bünyesinde barındırabilir.

Dolayısıyla sevgili Ade1, bonsailerinizde de oksijenli su solüsyonunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön