View Single Post
Eski 17-09-2008, 11:51   #7
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Öncelikle bahçeye diktiğimiz ağaç belli bir olgunluğa erişmiş, kök yapısını düzgün oluşturmuş bir ağaç oluyor, daha kuvvetli.Saksıda yetişmiş bir bitkimizle, bahçede yetişmiş bir bitkimizi kıyasladığımızda kuvvet farkı görülüyor zaten.Bahçedeki ağacın tolere edebileceği aralık daha geniş.
Örneğin, biz sulama suyunu test ettirdiğimizde tuzun, suyu kullanılmaz hale getirecek kadar yüksek olduğunu öğrendik.Laboratuar sonucunda bu suyu kesinlikle ama kesinlikle saksıdaki bitkilerde kullanmamamız gerektiği ama bahçe sulamasında ağaçların bunu bir miktar tolere edebileceği söylendi.
Bir de şu var ki, bahçelerimizdeki ağaçların tam verimli yetiştiğini de söylemeyiz bence.Bizim bahçelerimizde bile toprak yapısının farklılıklarına göre ağaçlarda büyük farklar oluyor.Diyelim ki o bölgedeki toprak belki bu kabuklu harç kadar süzeklik sağlasaydı, belki ağaçlar çok daha kuvvetli yetişecekti.
Yine de benim yazdıklarım tamamen fikir üretimi, daha teknik bir cevap verebilecek bir üyemiz, bahçe toprağındaki ağaçların süzekliği nasıl sağladığını açıklarsa daha iyi olur bence.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön