View Single Post
Eski 17-09-2008, 00:58   #1
hexus
Ağaç Dostu
 
hexus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 240
Gül yetiştiriciliği için Yucca , Balık Emülsiyonu

Gül yetiştiricliği yapan arkadaşlara pratik bir yöntem olan Yucca bitkisi ekstratı ile demlenmiş çay metodunu ve bunun yanı sıra organik bir gübre olan Balık Emülsiyonu yapımını anlatacağım.

Gül yetiştiricliğinde Yucca bitkisi ekstratı ve demlenmiş çayın Gül gelişimine etkisi organik tarımda ve bu yöntemi deneyen birçok kişi tarafından ispatlanmıştır.
2-3 Litre Suya demlenmiş Çay yapraklarını ve Ezdiğiniz Yucca bitkisi yapraklarını koyunuz ve 2-3 gün kadar bekletiniz.
Güllerinize püskürtme şeklinde tatbik edeceğiniz Çay / Su oranı 1/9 olmalıdır.
Elde ettiğiniz bu solüsyonu Güllerinizin olduğu toprağa ve Güllerinizin üzerine püskürtebilirsiniz.


İkinci olarak güllerinizde kendi kendinize yapabileceğiniz Balık Emülsiyonu kullanabilirsiniz. .

Balık Emülsiyonu Yapımı :
Piyasada bulunan balık emülsiyon gübrelerinin çoğu kemik ve balık yağından mahrumdur. Oysa ufalanmış balık kemiği ekstra Kalsiyum Yağ ise toprağa ekstra yararlı bakteri sağlayacaktır
Bu yapmış olduğunuz Balık Emülsiyonu topraktaki bakteri faaliyetini arttıracaktır. Ve Bitkilerinizin ihtiyacı olan Azot , Fosfor ve Potasyumu hızlı bir şekilde temin edecektir.
İlk olarak kurutulmuş balık , taze balık veya konserve balık kullanabilirsiniz. fakat şunu bilmek gerekir ki taze balık kullanarak daha fazla Azot elde etmiş olurum.
1-2 çay kaşığı tuz kullanarak magnezyum ve sülfür oranını arttırabilirsiniz.
Balıklarınızı Mikser ile ezdikten sonra 1/2 oranında Su/Balık ezmesi karışımı elde ediniz. Yani 1 kg Balık ve 2 Kg Su. Karışımınıza 1/2 oranında Talaş , yaprak veya saman katınız. Bunun sağlayacağı yarar ise çok kötü kokuyu kısmen de olsa engellemek ve balıktaki azotun buharlaşma yoluyla uzaklaşmasını engellemektir. Elde ettiğimiz bu karışımı 1-2 hafta kadar tıpkı turşuda olduğu gibi bekletiniz. 2-3 günde bir kapağını açın karıştırınız ve kapağını kapattıktan sonra çalkalayınız bu işlem ise Aerob bakteri faaliyetini arttırmak içindir. Balık Emülsiyonun en kötü yanı çok kötü kokulu olmasıdır. Kötü kokuyu engellemek içinse yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı kadar Şeker ve bunun yanısıra yukarıda belirttiğim Talaş , yaprak veya saman etkili bir yöntemdir. Bu kötü kokuyu engellemek için bazı kişilerin Limon suyu , Gül Suyu kullandığını okumuştum. yaklaşık olarak 2 hafta sonrasında elde ettiğimiz bu emülsüyonu 1/5 oranında suyla karıştırarak Güllerimize püskürtebilir veya toprağa karıştırabilirsiniz. Fakat ben püskürtmeyi pek tavsiye etmem zira benimki gibi gülleriniz evinizin balkonunda ise


Düzenleyen hexus : 17-09-2008 saat 23:52 Neden: başlıkları düzenleme
hexus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön