View Single Post
Eski 16-09-2008, 11:35   #22
sedirtoprağı
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26
Ekoköylerde Ortak yaşam bilinci

Herkese merhaba,
Burada aktarılanları tarihsel olarak en başından okumama rağmen ekoköy oluşumlarında sorunların üstesinden gelememeyi her yönüyle belirtmiş buradaki dostlar.. Söylenecek söz yine çok var ama, iş bir araya gelememe sıkıntısı had safhada.. Aşağıya alıntıladıklarıma tamamıyla katılıyorum(sizlerin ifadelerine).
Doğal yaşam felsefesini(perma kültür de denebilir.) hazm etme başlı başına hem bir içsel-dışsal eğitim hem de geleceği koruma-sahip çıkma sorumluluğunu kendinde hissetme işidir. Türkiye'deki Hocamköy-İmecevi-Güneş Köy ve Tatuta projelerini dışarıdan takip etme fırsatım oldu. Her biriyle ilgili 1996-98'lerden beri görüştüğüm arkadaşlarım oldu. Yaşananları da bi şekilde sizlerle paylaşmayı ve somut adımlar atmayı düşünüyorum. Görüşlerinize ihtiyacım olacak.
Sevgi ve esenlikle,
Hakan

"Her şeyden önce ben bunun bir kültür sorunu olduğu düşüncesindeyim. Bu yaşantıyı seçecek kişilerin geçici bir heves, moda veya kentten kaçma dışında bir yaşam felsefesi olarak benimsemesi gerektiğine inanıyorum. Hayli zorlu bir bilgilenme, fiziksel ve ruhsal hazırlanma sürecinin geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. "

Evet size katılıyorum,
Aynı kültür ,aynı yaşam felsefesinden gelmeyen insanların oluşturacakları eko-köylerin yürümeyeceği yürüyemeyeceği Türkiye şartlarında açık.

sedirtoprağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön