Elimde ki kitaptan sizin işinize yaracağınızı düşündüm küçük bir liste var, umarın işinize yarar...
Dünyada en fazla üretimi yapılan yağ bitkileri ve yağ içerikleri;
Yağ Bitkisi Ortalama Yağ Oranı (%)
Hindistan cevizi (Kopra) 65-68
Brezilya Palmı (Babassa) 60-65
Susam 50-55
Palm Meyvesi 45-50
Palm Çekirdeği (Palm Kernel) 45-50
Amerikan yer fıstığı 45-50
Kolza Tohumu 40-45
Ayçiçek tohumu 35-45
Aspir tohumu 30-35
Zeytin (meyvede) 25-30
Pamuk tohumu (Çiğit) 18-20
Soya fasulyesi 18-20
Yemeklik yağ mı üreticeksiniz bilmiyorum eğer öyle ise kaynak olarak kullandığım kitabı öneririm size...
Yemeklik Yağ Teknolojileri
Prof. Dr. Fikri Başoğlu
Nobel Yayın Dağıtım
Umarım bir yararı olur...
Sevgiler