View Single Post
Eski 11-09-2008, 11:58   #30
günsu
Ağaç Dostu
 
günsu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
Bu lezzetli makarnaların altına bende bizim Burdurumuzun cevizli makarnasını eklemeden edemedim umarım severek yersiniz

Daha çok ev makarnasından yapıyoruz, kış hazırlıklarımızın arasında makarnada keseriz, çorbalığı tatarı ayrı.

Malzemeler

-1 paket Makarna(ev makarnası olursa daha güzel olur)
-1 su bardağı hafif iri dövülmüş ceviz
-1 subardağı rendelenmiş peynir
-doğranmış maydonoz
-tereyağı

Yapılışı

Makarnamızı haşladıktan sonra malzemelerimizi karıştırıp tereyağımızı ocakta kızdırdıktan sonra hazır bulunduruyoruz, borcamımızın tabanına karışımımızdan serpiyoruz üzerine biraz makarna koyuyoruz üzerine tekrar cevizli karışım ve tereyağı gezdiriyoruz bu şekilde toplam üç kat yapıyoruz.Yani en alt orta ve en son üstünü süslüyoruz.

afiyet olsun

Ayrıca biz peynirimizi evde salamura yaptığımız için sert oluyor, sert peynir tercih ederseniz malzemeyi karıştırırken çamurlaşma olmaz

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön