Bu lezzetli makarnaların altına bende bizim Burdurumuzun cevizli makarnasını eklemeden edemedim umarım severek yersiniz
Daha çok ev makarnasından yapıyoruz, kış hazırlıklarımızın arasında makarnada keseriz, çorbalığı tatarı ayrı.
Malzemeler
-1 paket Makarna(ev makarnası olursa daha güzel olur)
-1 su bardağı hafif iri dövülmüş ceviz
-1 subardağı rendelenmiş peynir
-doğranmış maydonoz
-tereyağı
Yapılışı
Makarnamızı haşladıktan sonra malzemelerimizi karıştırıp tereyağımızı ocakta kızdırdıktan sonra hazır bulunduruyoruz, borcamımızın tabanına karışımımızdan serpiyoruz üzerine biraz makarna koyuyoruz üzerine tekrar cevizli karışım ve tereyağı gezdiriyoruz bu şekilde toplam üç kat yapıyoruz.Yani en alt orta ve en son üstünü süslüyoruz.
afiyet olsun
Ayrıca biz peynirimizi evde salamura yaptığımız için sert oluyor, sert peynir tercih ederseniz malzemeyi karıştırırken çamurlaşma olmaz