Konu: Mermaid
View Single Post
Eski 08-09-2008, 11:45   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Mermaid

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Merhaba;

agaclar.net ile İstanbul’da yaşayıp çocuklarımın dalından sebze toplaması hayali ile aldığım domates fidelerimin çiçeklenmesi ve bir türlü meyve bağlaması sonucu nette yardımcı olabilecek bir yöntem ararken tesadüfen karşılaştım. şimdi o domateslere gözüm gibi bakıyorum.

Burada neler öğrendiniz?

Çok fazla şey öğrendim ve her geçen gün öğrenmeye devam ediyorum. Bitkiler hakkında, doğa hakkında pek çok şey öğrendim.

Yalnız olmadığımı benim gibi pek çok insanın var olduğunu öğrendim. Ama en önemlisi umut varmış onu öğrendim.

Sizi tanıyalım

Ben ev kadınıyım. Daha doğrusu olmaya çalışıyorum. Yaklaşık bi sekiz sene oldu iş hayatından kopalı. Allah kısmet ederse bu sene tekrar dönmeyi düşünüyorum. Meslek hayatıma olmazsa da kendi çapımda hobilerimi geliştirmek hedeflerim içinde.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Boş zamanlarımın çoğunu bitkilerime ayırıyorum. Sabahları erken kalkıyorum. Önceleri gece yatmadan önce sulardım çiçeklerimi bunun yanlış olduğunu öğrenince sabah gün ışırken sulama yapıyorum. Daha sonra da balkonum da güneşi selamlarken kuşlarla birlikte keyif yapıyorum. yani az uyuyorum ben kimbilir, belki daha çok yaşamak için

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Gereken her şey var burada zaten. Eksikler varsa da zaman içinde kendini mutlaka gösterecektir. Çünkü agaclar.net sürekli kendisini yenileyen bir forum.

agaclar.net çok özel insanların buluşma noktası.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Benim naçizane fikrim bu paylaşımın devam etmesi yönünde elimizden geleni yapmaktır. Yalnız bazı görevlerde aktif yol almak gereklidir. Böyle yazmaktan ziyade aktif olarak katılıp başarılabilecek pek çok şeyin var olduğuna inanıyorum.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkiler, toprak bana enerji veriyor. Üzgün, kırgın, mutlu, stresli olduğum zamanlarda toprağa dokunmak inanılmaz rahatlatıyor beni. Bir tohum ekmek onun toprakta çimlendiğini görmek yeni bir filiz v.s.

Ben evimin içinde ve balkonumda yetiştirebileceğim her türlü bitki ile ilgileniyorum. Tutkun olduğum çiçekler sardunyalarım var. Bu sene değişik yöntemler denedim mesela...
Ama sakız sardunya ile bodur sardunyaları döllemesi için bayağı bir çaba saffettim. Tabii sonuçlarını henüz bilmiyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Ev sahibim sebze çöplerinin yeşil gübre olduğundan bahsetmişti ve bana bunları toprağa gömmem gerektiğini anlatmıştı. Tabi kendisi bağ bahçe, çit çubuk işlerini bildiği için hiç tereddüt etmeden bir saksıya önce biraz toprak sonra pırasanın kabuklarını sonra yine toprak koydum ve hercai menekşe tohumlarını ektim. Bu benim ilk denememdi tohum olarak aklımca tohumlar çimlenen kadar pırasa kabukları çürüyüp yeşil gübre olacaktı.

Derken bir müddet sonra topraktan birkaç filiz belirdi çok sevinmiştim menekşelerim çıkıyor diye ama çıka çıka benim yeşil gübre olsun diye toprağa gömdüğüm pırasalar filizlenmiş onlar çıktı

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Evet, İstanbul dışın da küçük bir kasaba da yaşama hayalim vardı hep...

Küçük bir kır evi bahçe içinde tam kırsal bir hayat forum bunu kamçıladı.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Katılmayı çok isterdim. Ama şu ana kadar kısmet olmadı. Zaten forum da yeniyim ben katıldıktan sonra Bursa toplantıları oldu. Şehir dışı pek mümkün görünmese de İstanbul’da bir toplantı olursa kesinlikle katılırım.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Ben bitkiler ile ilgili bahçe dergileri var aylık onlardan faydalanıyorum. Ama tavsiye derseniz; benim tavsiyelere ihtiyacım varken sanırım bu pek doğru olmaz.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Evet var. Birkaç kişi aslın da biri bana özel. Diğeri annem ondan çok şey öğrendim. Ve burada sizlerden öğrendiklerimi de kendisiyle paylaşıyorum. Sanırım bu bitki merakı da ondan bana geçti ama ben biraz abartım. Annem de benim gibi tam bir tabiat aşığı

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

agaclar net burası çok özel bir forum. Canlı ruhunu hissedebiliyorsunuz. Birine yardım için el uzatıyorsunuz İstanbul’dan o eli Bursa’dan biri uzanıp tutuyor. Ya da ne bileyim Mersin’den sıcacık bir el size uzanı veriyor. O kadar hayat dolu ki, evet sesi yok, görüntü yok; belki hayal dünyamızdan dolduruyoruz çoğunu ama ruh; evet ruhu var forumun.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır, almadım. Ama almayı çok hem de çok isterim.

Aslında çocukluktan gelen bir şeydi benim bitki merakım biraz yanlış yönlendirme sonucu biraz da kızımızın geleceği kurtulsun düşüncesi ile yanlış yerlerde okuduk.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Nette olduğum zamanların büyük bir kısmını agaclar.net’e ayırıyorum. Netten takip ettiğim işlerimin dışında genelde buradayım. Tabi bu vakit iş yoğunluğuma göre değişiyor. Ama bir çay molasını bile forumda değerlendiriyorum diyebilirim.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kitaplarım, şiirlerim vazgeçilmezlerim arasında. Bunun yanı sıra ufak tefek hobilerim var.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet katıldım. Büyük bir mutluk bu . Arkadaşlarım hatta eşim bile artık yeter demeye başladı; bu da ne postayla mektup pet şişede fide kargosu. Ha bir de postacı gözlemeye başladım. E artık gizli sürdürüyorum faaliyetlerimi.

Ya belki uçmuş bu kadın diyeceksiniz ama yine de paylaşmak istiyorum

Forumdan gelmiş çeliklerimi saksıya diktim. Yine forumdan bir arkadaşımın göndermiş olduğu tohumları ektim çimlendiler. Sabah balkonumda çayımı yudumlarken o dostluğu burada hissedebiliyorum. Anlata biliyor muyum; bilemiyorum…

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Pek çok kişi var aslında forumda etkilendiğim ama en çok Sn. ADALET YAĞCI hanımefendi. Kendisinin o güzel yaklaşımı insana bir ablam var Mersin’de dedirtecek kadar sıcak; görüş açısı o kadar geniş ki.

Hani bazı günler farklıdır ya hüzün çöker içinize işte o anlardan birinde Gül Kahvesinde ki mesajını hiç unutamam taa Mersin’den İstanbul’a duyurmuştu sesini. Tabii bizim Gül Kahvemiz var bir de tadına doyulmaz sohbetlerin, öykülerin, şiirlerin paylaşıldığı bazen akşam üstü çayında, bazen sabah kahvesinde, bazen yastık sohbetlerine katıldığımız GÜL Kahvemiz Cemal.S nin eşsiz ozanlardan derlediği dörtlükleri, İlker Bey'in öyküleri, arkadaşlarımızın şiirleri hayata biraz daha tebessüm ile bakmanızı sağlıyor. Bir aile gibi Kocaman bir aile..

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Şu an için yok ama en kısa zaman da TEMA ile irtibata geçeceğim. Küçük kuzu üç yaşını doldurdu. Anaokuluna gidecek bu yıl bende hayatta daha aktif olarak yer alacağım inşallah

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Evet katılırım. Katılmak gerekir tabii ki. Ama birde eylem olarak kalmamalı sadece iki gün manşette kalıp unutulmamalı

Mesela her yıl boğazda tekneler temiz deniz için bir gün eylem yapıyorlar buna katılıyoruz ama sonuç koskoca bir hiç. Hepimiz İSTANBUL’U SEVİYORUZ yazılı tişörtler, şapkalar; medya yanımızda. Akşam haberleri 3 dakika olay bitti. Yine lodosta Kuleli sahili çöp doluyor.

Yani bir adım ötesi olmuyor bence burada kazana sadece o şapka ve tişörtleri hazırlayan firmalar yoksa bu eylem sayesinde maalesef denizlerimiz için bir şey yapamıyoruz.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Vallahi TV den de çok uzak yaşıyorum aslında bir haberler var izlediğim. O yüzden bu konuda fazla yorum yapmayı da doğru bulmuyorum

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Eğer hayatım şuan planladığım şekilde devam ederse ilkbaharda bende bir hobi bahçesine sahip olmak istiyorum. Ama ne yalan söyleyeyim; foruma girmeden önce, burnumun dibi olan Beykoz’ da böyle bir şey olduğundan haberim yoktu.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: SALKIM SÖĞÜT
çiçek; MUM ÇİÇEĞİM (benim için çok özel )
kitap: BAŞUCUM DA MÜZİK ( aslında o kadar çok var ki ama hıçkırıklara boğularak ağladığım bir kitap)
şarkı: ÜNZİLE
müzik grubu/müzik sanatçısı: SEZEN AKSU
şair: ORHAN VELİ KANIK
film: THE TITANIC

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön