View Single Post
Eski 06-09-2008, 18:38   #57
Passion
Ağaç Dostu
 
Passion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2007
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 513
Ben din bilgini / uzmanı değilim ; fakat Allah'ın verdiği aklı fikiri kullanmaya çalışıyorum. Gerçekten dindar olduğunu gerekçe gösteren bir insanın ki kimin gerçekten dindar olduğunu değerlendirmek bize düşmez , hayvanlara, insanlara , doğaya , Tanrının yarattığı bütün güzelliklere karşı içinde sevgi ve saygı duyması gerekir diye düşünüyorum. Bu benim naçizane fikrim. Katılan olur olmaz.

Hz. Muhammed'in ve Mevlana'nın kedisiyle ilgili anlatılan hikayeleri herkes duymuştur sanırım. Burada onları tekrar anlatmama gerek yok. Her kim internette biraz araştırırsa kolayca bulabilir.

Bu konuda internette bulduğum bir bilgiyi de buraya aktarmak istiyorum:
'' Kuran'da, hayvanların insanlara fayda veren yönlerinden biri de güvenlik sağlamaları olarak haber verilmiştir. Örneğin köpeklerin, sahiplerinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılabileceklerine dair işaretler vardır. Kehf Suresi'nin 18. ayetinde Ashab-ı Kehf'in köpeklerinden bahsedilmektedir. Daha pek çok ayette de hayvan sevgisi ve hayvanlardaki yaratılış delillerinin incelenmesi teşvik edilmiştir.

Sevgili Cemo bunları neden yazıyorum? Tepkisini dindarlığı bahane göstererek yapan komşunu sen de bu şeklide savunma yaparak, ikna edebilirsin diye düşünüyorum.

Hayvanseverliğin çok güzel ve taktir edilmesi gereken bir duygu olduğunu düşünüyorum. Çevreye rahatsızlık vermeden ( hijyen, gürültü vs. açılarından) evde beslenmesine de karşı değilim. Bilakis hayvan dostlarımızın insanların negatif enerjilerini aldıklarını ve verdikleri sevgiyle onlara bir çeşit terapi olduklarını düşünüyorum.

Hayvanların doğal yaşam çevresinden koparılmadan yaşamaları en güzeli ******. Ama kedi köpeklerin sokaklarda başıboş dolaşıp, çöplüklerde beslenerek , soğukta üşüyerek ve çeşitli hastalıkları taşıyarak yaşamalarındansa evde güvenli ve sıcak bir ortamda yaşamaları onları da daha mutlu eder sanırım.

Bu iş hepiniz de bilirsiniz ki büyük sorumluluk istiyor. Bakamayacağımız hayvanları satın alıp, onların ihtiyaçlarına cevap veremeyip onları sefil ve mutsuz bırakmaya kimsenin hakkı olmadığını da yazmadan geçemeyeceğim. Sevgili Paşa için evini bile satmayı düşünen , ona oğlum diyen Sevgili Cemo nun yanında Paşa'nın mutsuz olmasına imkan yok sanırım.

Ayrıca Cemo'nu hijyen kurallarına da çok dikkat ettiğini birebir yazışmalarımızdan biliyorum.

Lafı çok uzattım farkındayım. Sözün kısası sevgili Cemo canını fazla sıkma ve elinden geleni yapmaya çalış, insanları ikna etmeye çalış. Çok da zorlanırsan senin de dediğin gibi ,kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış, sen de bu bahaneyle belki bahçeli bir ev sahibi olursun .

Sevgilerimle..

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön