View Single Post
Eski 05-09-2008, 20:25   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Çok dikkatli olun.

Merhaba,

Sn. Günüm, Hayır, denizanası değil.

Yaklaşık 10 cm boyunda, dibe daha doğrusu bir kayaya bağlı duran, yiyeceklerini yakalayabilmek için veya bir tehdit karşısında, ağızlarını çevreleyen dokunaçlarından zıpkın benzeri zehirli oklar fırlatabilen ve son derece etkili bir savunma aracı olan bitki benzeri varlıklardır.

Genellikle renkli olurlar o kadar güzel renkte olurlar ki içinizden alıp vazoya koymak gelir.

Özellikle temiz denizlerde bulunuyor. Bu benim ikinci polip kazam ilki 1980 lerde Çanakkale, Gelibolu, Saros Körfezinde Bakla Burnundaki Deniz fenerinin altında denize dalarken dizime sürtünmüştü. Çok acımasına rağmen küçük bir yara olduğundan çabuk iyileşmiştim.

Bu seferki Çanakkale, Ayvacık, Babakale Köyünüde ( limanın arka tarafında, Midilli Adasına bakan tarafta ) hem büyükçe hem de koltukaltı gibi yumuşak ve hassas derili bir bölgeye temas ettiği için ve sanıyorum bu defaki daha zehirli olduğundan çok acı çektim. Bir ayı aşkın bir süre geçtiği halde hala da tam olarak iyileşmedi

Polip'in koltuk altıma açtığı yaramın 8 günlük fotoğrafını koyuyorum. (10 cm'lik bir yaratığın 100 kg'lık bir insana açtığı yarayı görmeniz açısından)

Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 06-11-2008 saat 15:15
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön