View Single Post
Eski 05-09-2008, 08:49   #15
uzman16
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Poz çiçeklerimin nihai halleriyle ilgili durumu aktarayım...

Paketteki resimlere göre çiçekleri daha küçüktü. Çiçek çapı yaklaşık 3-4 cm. kadardı. Oysa pakete bakınca çok daha büyük olacağını düşünmüştüm. Boyu 40-45 cm. kadar oldu ve üzeri tomurcukla doluydu. Daha sonra da açmaya başladılar. En azından bir hafta boyunca çiçeklerinin bozulmadan üzerinde kaldığını gördüm. Sonrasında tatile çıktığımız için tam olarak gelişim sürecini izleyemedim.Tatil dönüşünde de tümü kurumuştu.

Ben yaseminlerimin olduğu saksıya ekmiştim. Tatil dönüşünde yaseminlerimin durumu iyiyken poz çiçekleri tamamen kurumuştu. Oysa çiçeklerim ben yokken haftada bir iki defa sulanmıştı. Demekki bu sulama yetmedi.Ya su ihtiyacı daha fazlaydı ya da dayanıklı bir çiçek değildi.

Çiçeğin gövde yapısı karanfile benziyordu. İnce uzun bir gövde. Çiçeklerin görüntüsü kır çiçekleri havasındaydı. Kokusu yoktu. Görsel bir şölen de sunmuyordu.

Çiçekleri beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Paketteki görüntüyü elde edeceğime dair beklentimin karşılanmamış olması da buna etken elbette. Bundan sonra birdaha ekeceğimi zannetmiyorum. Ama tek iyi yanı çok çabuk çiçek açtı.

Bir ara fotoğrafını yükleyeceğim.


Düzenleyen uzman16 : 05-09-2008 saat 17:58 Neden: hatalı yazımı düzeltme
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön