View Single Post
Eski 04-09-2008, 13:46   #9
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Bizim herşeyimiz organik idi.

Merhaba,

Daha önce başka biryerlerde bahsetmiştim. Bizim herşeyimiz zaten organik idi.

Evet yine iddia ediyorum. Çiftçimiz dış ilaç ve tohum firmalarınca kandırılsa da, artık doğru yolu buluyor. Biraz bilinçlenen, yahu ben zaten organik meyve, sebze yetiştiriyormuşum diye söyleniyor ve ürettiklerinin daha fazla rağbet göreceğini bildiğinden, hemen eski sisteme dönüyor.

Hepimiz biryerlere gidip geliyoruz. Ama yazlığa, ama kışlığa, ama iş seyahatine. Yol boyunca çiftçilerimizin derme çatma tezgahlarıyla mutlaka karşılaşıyoruz. Durup bakarsanız yola yakın bir yerde tarlasını göstererek elinize sepeti bile tutuşturup meyve ,sebze toplamaya davet ediyor.

Hatta bazıları bu işi daha düzenli ve iyi yaptığını göstermek için biz hayvan gübresinden başka bir şey kullanmayız bizim meyvemiz, sebzemiz horganik deyiveriyor. Dili dönmese de işin önemini kavramış. Bravo.

Dün,Edremit-Balıkesir yolunun 50.Km sinde pembe domates satın aldığım bir kadın Siz bu domatesleri İstanbulda yiyemezsiniz sizin marketlerinizdeki domatesler ya hormonlu ya da ilaçlı sera malı dedi.

Yabancı ilaç ve gübre firmaları gelip, bu ilaç ve tohumlar ile daha fazla mal üreteceksiniz diye köylümüzü, çiftçimizi kandırıp kullanmaya ikna edinceye kadar biz zaten organik değilmiydik?

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön