bu bitkiden 100- 150 metrekare yere ektim. neredeyse hepsi çıktı biraz fazla oldu benim için sonra, çeşitli şekillerde yemeğini yaptık.
1- burada toğga adında yoğurtlu bir yemeğimiz var, yogurt dövme ve malabar ıspanağı çok güzel oldu.
2- salatalara roka doğrar gibi doğradık aslında buda güzel oldu ama yaprakları biraz salyanalıyor, bamya sevmeyenler bu şeklini pek beğenmedi
3- bildiğimiz ıspanak gibi yemeğini yaptık kokusu tamamen ıspanak gibi tadı da ıspanak ve soğukluk arası bir tatta. çok sulanıyor çünkü yaprakları çok etli. çocuklar da çok beğendiler
4- cacık olarak da güzel oldu
5- bordo renkli sapları yoğurtla karışınca yoğurda rengini veriyor.
6- aslında turşusu da fena olmadı, ama diğer turşular daha lezzetli
şimdilik bunları denedik
sonuç itibariyle seneye bir kere daha ekmeyi ve tüketmeyi düşündüğüm bir sebze.
|