View Single Post
Eski 31-08-2008, 22:21   #23
The_Mad_Mush
Yeni Üye
 
The_Mad_Mush's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 29
Herkese selam, ben Tuncay. Bu bitkileri görüp tanıdıktan sonra ve nasıl çimlendirilmesi gerektiğini, şartların nasıl olacağını, nasıl sağlıklı büyüyecekleri konusunda engin bilgiler alabileceğimi bildiğim bu sitenin ve sizlerin sayesinde bende etobur bitkilere yeni merak saranlardanım. Dolayısıyla sorum olacak

msahin33 ten sipariş ettiğim tohumlar dün geldi ve bugün sizlerin anlattıklarınızdan anlayabildiğim kadarıyla olması gerekeni uyguladım. Yani beraberinde gönderilen asiti yüksek torfu geceden ısladım (kuru fasulye tarifi gibi oldu ama idare edin lütfen) Erkan Hocanın söylediği gibi. Bu sabah tohumları torfun üzerine tek tek bırakıp hafifçe üzerine bastırdım. Streç folyoyla kapatıp küçük delikler açtım ve alt kabına klima suyu koydum :/ (Saf suyu yakınımdaki petrol istasyonlarında bulamadım) Bu arada torfuda aynı su ile bolca ıslatmıştım. En son olarak güneş gören bir pencerenin önüne koydum. Buraya kadar herşey yolundadır umarım. Yaklaşık 1 saat sonra tekrar baktığımda içinde buharlaşma olduğunu gördüm ve streç filmin iç kısmında/tavanında damlalar yuğundu ve çokta ısınmıştı saksı.

Sorum şu; Bu şekilde oluşan damlaların üzerinden güneş ışığı vurduğu zaman damla mercek görevi görüp tohumu yakar mı, streç filme daha büyük delikler açmalı mıyım yoksa bu durum iyimidir?

Birde hazır büyümüş 2-3 çeşit bitki almayı düşünüyorum. Şayet alırsam bariz iklim değişikliği ne derece etkiler bitkileri? Malum Antalya çok sıcak.

Son olarak ikilemde kaldığım sorumu Erkan Hocamıza sormak istiyorum. Ben bu siyete dün üye oldum ama öncesinde epey zaman geçirdim yazılan değerli bilgileri okuyarak. Demek istediğim Erkan Hocamız belki bu bilgiyi daha önce verdi ama ben maalesef atlamış olmalıyım. Şudur ki, bitkiyi (VFT) bütün gün direkt güneş altındamı bırakmalıyım, (kaç saat) yoksa sabah, öğle, akşam saatleri güneşinden biri yeterlimidir?

Tahammülünüz için teşekkürler,


Düzenleyen The_Mad_Mush : 31-08-2008 saat 22:56
The_Mad_Mush Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön