View Single Post
Eski 29-08-2008, 23:13   #32
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Sayın eskimo domuz avının bu sene yasaklandığından bilgim yok ancak daha önceki yazılarımı okuduysanız uzun zamandır ava gidemiyorum sadece olta **** elle balık avına gidiyorum.

Avcılığın yasaklanması konusuna gelince daha önceki yazımda da olduğu gibi bence 2 hatta 3 sene yasaklanması çok uygun olur.

Domuz konusuna gelince faydaları konusun da az çok bilgim var. Fakat zararları faydalarından dah çok. Domuzların tarlalara zarar vermelerinin bence ormanla alakası yok denecek kadar azdır. Domuzların tarlalara zarar vermelerinin birinci sebebi orman köylerinin vahşi yaşam ve adından da anşıldığı gibi orman köyleri olması. ikinci sebep olarak ise ormanda tek tek kök toplacaklarına en yakın da bulunan tarlaya dadanarak hiçbir uğraş vermeden yiyeceklerini elde etmeleridir. Son olarak domuzların vermiş olduğu zararlar cumhuriyet veya osmanlı imp. zamanına kadar inmektedir o zamanlar ne küresel ısınma nede bu kadar orman katliamı **** yangın vardı.

Ormanların yakılması **** kaçak kesim sonucu yaşam alanlarının azalmasının avcılıkla bir alakası olduğunu zannetmiyorum, dolayısıyla bunu konu dışı diye algılayabilirim.

Ormanların kaçak olarak kesilmesi bizim köyümüz de ve çevre köyler de senelerdir devam etmekte bazı kendini bilmez köylüler tarafından geçim kaynağı olarak görülmesinin yanında ormana ve toprağa verdiği zarar, geleceğimizin yok edilmesi, tüyü bitmemiş yetim hakkının gasbedilmes, orman eko sistemi için de yaşayan canlıların soylarının tehlikeye atılması gibi diye sıralayabiliriz. Denetimlerin yetersiz olması da cabası.
Bence vahşi yaşama avcılardan çok sanayiciler ve çerpık yapılaşma vurmaktadır.
TEŞEKKÜRLER:

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön