View Single Post
Eski 22-06-2006, 07:46   #5
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sayın YİGİT ALBAYRAKTAROGLU,

Bend e rulo çimle ilgileniyorum en azından ilgileniyordum. Hatta bir kaç dk arazi üzerinde bende rulo çim yapmayı yapmayı planladım ekonomik nedenler yüzünden vazgeçtim. Yetiştiriciliğinde sorunlar bir çok bitkiye göre daha az ancak sorunları da var tabii. İlk tesis masrafı yüksek gelebilir hatta ilk tesiste masrafa rağmen daha sonra sadece 1 kişi ile biçim, sulama, gübreleme gibi bakım masrafları yapılabilir tabi arazi büyüklüğüne göre sayı artabilir.

Bakımı normal çim gibi sadece otlandırmayacaksınız ve sağlıklı ve iyi bir kök sistemi yapacaksınız bakımı işten anlayan kişiler tarafından yapılması gerekli bakıcı çimi tanımalı. Karşınıza çıkacak sorunlar arasında rulo çim kesme makinesi temini (Orjinal makineler 5000 Avro ile traktör bağlananları 9000 Avro dan başlıyor) biçme sorunları, sulama sorunları, bakım sorunları, pazarlama sorunlarıdır. Şu anda çim metrekare fiyatları 5 TL ye kadar düşmüş durumda daha aşağısı ne kadar kurtarır onu bilemiyorum. Bunun dışında yabancı kaynak isterseniz www.google.com dan "sod farm" veya "sodfarm" şekilnde aratırsanız zengin çim çiftliklerine yabancı kaynaklardan ulaşırsınız. Ayrıntılı bilgi için sorularınınızı bildiğim kadarı ile burdan cevaplayabilirim.

Bildiğim kadarıyla Hasquvarna marka küçük bahçe tarktörlerine takılabilen rulo çim kesme makineleri var, belediyeler genelde bu markayı kullanıyorlar ve eğer google grafiklerde uygun bir dille aratırsanız karşınıza ilginç sonuçlar çıkacaktır .

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön