View Single Post
Eski 20-06-2006, 02:12   #2
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Selamlar Bir Lira,

İndol 3 butirik asit bütün dünyada çok kullanılan bir köklendirme hormonudur. Üniversitelerden özel sektöre bütün kuruluşlar özel ve tüzel kişiler tarafından kullanılır.

Tarım bakanlığı Koruma Kontrol genel müdürlüğünce onaylanmayan kimyasallar zaten tarımda kullanılmaz. Bu ürün onaylıdır. Saf halde kullanılmaz, belli bitkiler için belli oranda seyreltik preparatlar hazırlanır. Toz veya sıvı hazırlanır. Saf halini laboratuar kimyasalları veya zirai malzeme satıcılarından, kullanıma hazır halini de zirai malzeme bayilerinden alırsınız. Toksisitesine gelince bütün kimyasallar ve hatta bitkisel preparatlar, çaylar bile önerilen dozda kullanılmazsa toksik etki yaratır. Ev bitkilerimizin bile toksisitesinden bahsediyoruz.

Köklendirme hormonlarının meyve veya sebze olarak kalıntı yapıp insana geçmesi gibi bir durum da asla söz konusu değildir.

Genel olarak hormon dediğimiz kavram çok geniş. Oysa pek çok farklı amaca hizmet eden farklı maddeler var. Üstelik de insan sağlığı konusunda sanılanın aksine hormonlar öyle çok çok suçlu değil. Tarım ilaçları çok daha ciddi risk taşıyor. Amaca uygun ve doğru kullanım burada da kendini gösteriyor.

Bu konuda Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nün bir yazısını daha önce vermiştim. Dikkatle okunması faydalı olacaktır.

Aslolan şudur,
İhtiyacınızı doğru tespit edip bu konuda kendini kanıtlamış kullanımı bilinen güvenilir bir ürün alacaksınız. Öyle pazarda satılan, üreticisinin adı bile yazmayan ürünlere itibar etmeyeceksiniz.

Ne olduğunu, nasıl kullanıldığı tam belli olmayan emin olmadığınız bir ürünü almayacaksınız. Ya ürüne, ya satana güveniyor olmanız gerek.

Bu arada ben de sizin gibi bütün herkesin aklı selim davranıp ve düşünüp hiçbir kimyasalı gıdaya karıştırmamasını, göze temas ettirmemesini, cilde temas ettirmemesini umar ve dilerim. En basitinden, elimizin her saniye altındaki kimyasallar olan deterjanlara bile bu uygulamayı yapıyoruz değil mi? Buna rağmen ortalık yanlışlıkla çamaşır suyu içen, una böcek ilacı karıştıran, hatta doğadan topladığı mantarları yiyip zehirlenenlerden geçilmiyor.

Bu arada indol 3 butirik asitin güvenlik belgesinde toksik etkisi ile ilgili olarak eğer yutulursa tahriş edici olduğunu söylüyor.Bulantı, ishal ve gastrointestinal tahrişlere sebep olabirmiş.

Fazla miktarda yenilirse ölüme sebebiyet verebilir yazıyor. Sıçanlarda 500mg/ kg öldürücü doz olmuş. Sürekli olarak yüksek dozlar alırsanız sağlığınızı bozar diyor.

Gözünüze değerse suyla çalkalayın ,eldiven kullanın, gözünüze kaçırmamak için gözlük takın uyarıları da mevcut. Elinizi tahriş ederse bol suyla yıkayıp yumuşatıcı bir krem sürün de diyor. Eğer daha ciddi bir tahrişse anti bakteriyel merhem sürün notu da var. Tozunu solumayın, solursanız temiz havaya çıkın.

Isı kaynaklarından uzak saklayın, oksitleyici maddlerle ve alkalilerle birlikte saklamayın,
Hava deniz ve kara yoluyla taşınması riskli değil.Işığa hassas, 2-8 derecede saklanması gerekiyor.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön