View Single Post
Eski 28-08-2008, 17:28   #63
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Özeleştiriye tahammülümüz var mı? EĞİTİM ŞART !

Merhaba,

Ben ilkokulda okurken yerlimalı haftaları olurdu. Mümkün olduğunca yerlimalı kullanmaya gayret eder tasarruf sağlamayı öğrenirdik.

Özeleştiriye tahammülümüz var mı?

- Neden, yıllarca alınan dış yardımların, yararlı ve ülke menfaatini ilgilendiren konulara harcanmasını halk olarak denetleyemedik?
- Neden, ülkemizin geleceğini olumlu yönde değiştirebilecek aydınlarımız yıllarca kazalar ve suikastlere kurban gitti ?
- Okuma yazma bilmeyen insanlarımız neden pahalı ve çok fonksiyonlu cep telefonu kullanmayı tercih ediyorlar?
- Üretim için kredi istediğinizde önümüze türlü engeller çıkaran bankalar, nasıl kaldırımlarda sorgusuz sualsiz kredi kartı dağıtabiliyorlar?
- Neden asgari ücretli insanlarımızın cebinde maaşının 5-10 katı limitli kredi kartları var?
- Bizi sömürmek isteyen emperyalist ülkelerden, neden daha fazla mal üretemiyoruz?
- Kendi çıkarını ülkesinin çıkarından önde tutan kişiler masıl milletvekili seçilebiliyorlar?
- Üretim fazlamızı dünya pazarlarına sunup elde ettiğimiz dövizi yatırıma ve insanımızın refahını sağlayacak yatırımlara dönüştürebildik mi?
- Ülkemizdeki insanların hepsini okuryazar yapıp, ülkesini seven veya en azından ileride yetkili bir makama geldiğinde ülkemize zararı olabilecek anlaşmalar yapmaktan kaçınabilecek, gerçek vatansever ve Atatürkçü nesilleri neden yetiştiremedik?
- Kurtuluş Savaşı sonrası aydını ve okumuşu yok denecek kadar az kaldığından, ülke insanını hem eğitecek hem geliştirip üretime yönlendirebileceği ve bu suretle ülkemize gelişim hamlesi yaptıracağı kesin olan Köy Enstitüleri hangi gücün etkisiyle kapatıldı?
- Yazılı ve sözlü basınımız kime hizmet ediyor?
- KİT'lerin yönetimleri nasıl siyasallaştırıldı? İktidar partilerine hizmet eder hale getirildi? Yıllarca milyarlarca lira zarar eden KİT'lerin yöneticilerinin görevde kalmasını kim sağladı?
- Ülkeye kaynak sağlamak amacıyla kurulan KİT'lerin uzun yıllar zarar etmesine kim göz yumdu?
- Eğitim içeren programlara ihtiyacımızın bu kadar çok lazım olduğu bir devirde, sahte mutluluk dağıtarak gençlerimizi uyuşturan eğlence programlarını kim tasarlıyor?
- Neden her mahallede 3-5 yaşındaki çocukların rahatlıkla girebildiği atari salonları denetlenemiyor?
- Uyuşturucu kullanma yaşı neden azalıp duruyor?
- Dünyada aranan ve satılabilecek ne gibi bir mal üretebiliyoruz?
- Şu an iktidarıyla, muhalefeti ile neden bütün partilerin programlarında özelleştirme en ön sırada?
- Ülkemizde üretimde eksikliğini hissettiğimiz teknik kadroyu yetiştirebilecek meslek liseleri, imam hatip bahanesiyle neden ve hangi güç tarafından köreltildi.
- Neden yıllarca ülke kaynaklarını hesapsızca harcayan, akıp gitmesine göz yuman, peşkeş çeken, kimselerden hesap soramıyoruz?
- Lazım olan kaynağı başka nereden yaratabiliriz?
- Özelleştirmeyip ne yapabiliriz?

Yukarıdaki soruların cevaplarını bulduğumuzda oynattırılan oyunun farkına varacağız. İkinci farkına varacağımız şey ise kredi kartımızın ödemesi geldiğinde artık bazılarımızın gelirlerinin sadece asgari ödemeye yettiğidir. Yani biz şimdiki paramızı değil bir anlamda geleceğimizi yiyoruz.

Kısaca sömürü düzenine yıllardır yanlış uygulanan politikalar ile teslim edilmişiz. Ve bize özelleştirme yapmaktan başka çıkar yol zaten bırakmamışlar.

Şimdi biz yanıp tutuşup para arama telaşındayken tabi ki elimizdeki stratejik öneme sahip son birkaç kuruluşu da yok pahasına almaya çalışacaklar.

Bu bu günün meselesi değildir. Lozandan beri biz uyutulurken sahnelenen bir oyunun belkide son perdesidir. Ülkemizin bu gün büyük potansiyeli olabileceğini 50 yıl önce gören ülkeler, Dünya kaynaklarını soyarken, ayaklarına dolaşmayalım diye, elimizi kolumuzu bağlamak için türlü oyunlar sergilemiş ve genelde de başarılı olmuşlardır.

Ülkemizin önündeki 3o yılı nasıl yaşayacağı, Şu anda gerekli olan adımları atmakla mümkün olacaktır. Dikkatli adımlar atmamız gerekir. Uyumamalıyız.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön