View Single Post
Eski 27-08-2008, 16:16   #282
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Tekin bey'i kutluyorum.

Merhaba,

Tekin bey'i pembe domates yetiştirme becerisinden ötürü kutluyorum.

Hepimizin yapması gereken de aslında Tekin bey'i izlemek. Tabi hepimizin Pembe Domates tohumu üretmesi gerekmiyor. Kaybolmaya yüztutan tatlarımızı yeniden canlandırabiliriz.

Amasya Elması, Trabzon Hurması, İzmit Çileği, Çanakkale Domatesi, Balıkesir Biberi, Tokat Yaprağı, Anamur Muzu, Finike Portakalı, Ankara Armutu, Kastamonu Sarmısağı, Malatya Kayısısı, Giresun Fındığı, Nevşehir Patatesi, Kısaca yurdumuzun her yöresinin bir zenginliği var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Siz başkalarını ekleyebilirsiniz.

Bu gibi tatları kaybetmememiz lazım. Her sene yemesek bile sadece tohumun sürekliliğini devam ettirmek uğruna yetiştirmeliyiz diye düşünüyorum. İleride torunlarımızın kullanabileceği essiz tatlar olabilirler.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön