Tekin bey'i kutluyorum.
Merhaba,
Tekin bey'i pembe domates yetiştirme becerisinden ötürü kutluyorum.
Hepimizin yapması gereken de aslında Tekin bey'i izlemek. Tabi hepimizin Pembe Domates tohumu üretmesi gerekmiyor. Kaybolmaya yüztutan tatlarımızı yeniden canlandırabiliriz.
Amasya Elması, Trabzon Hurması, İzmit Çileği, Çanakkale Domatesi, Balıkesir Biberi, Tokat Yaprağı, Anamur Muzu, Finike Portakalı, Ankara Armutu, Kastamonu Sarmısağı, Malatya Kayısısı, Giresun Fındığı, Nevşehir Patatesi, Kısaca yurdumuzun her yöresinin bir zenginliği var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Siz başkalarını ekleyebilirsiniz.
Bu gibi tatları kaybetmememiz lazım. Her sene yemesek bile sadece tohumun sürekliliğini devam ettirmek uğruna yetiştirmeliyiz diye düşünüyorum. İleride torunlarımızın kullanabileceği essiz tatlar olabilirler.
Saygılar.
|