View Single Post
Eski 27-08-2008, 15:51   #5
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Expe iyi gunler aramiza hos geldin. Seni anliyorum belkide fotograflarini gordugun Japon akcaagaclardan hemen senin de birtane olmasini istiyorsun ve bu gun eline ulasacagini soyledigin akcaagacini bonsai yapmak istiyorsun.

Bonsai bilgi deneyim sabir isteyen bir ugrastir. Bir agaci hemen bonsaiye ceviremezsiniz. Kimi fidanlar bonsaiye uygun olsalar bile bonsai olabilmeleri icin uzerlerinde calismak yaninda, zamana da ihtiyac vardir.

Siz agacinizin daha nasil oldugunu bile gormediniz. Agaciniz elinize ulassin buraya bir fotografini ekleyin herkes dusuncelerini soyleyip size onerilerde bulunacaktir. Yukardaki mesajlarda oldugu gibi yardim etmiye calisacaktir.

Yalniz sunu soyliyeyim bonsaiye yeni basliyacak biri icin Japon akcaagaci zor bir agactir. Bonsaisanin belirtigi gibi sicaktan , gunes isinlerindan, ruzgardan hep olumsuz etkilenir. Dogru ve zamaninda budama yapmazsaniz agacinizi istediginiz gibi bir bnsai yapazsiniz. Bunlara ragmen siz yine agacinizin fotografini buraya ekleyiniz.

Akcaagacinizi simdi gubrelemeyi dusunmeyiniz. elinize ulastigi zaman belki strese girmis olacak daha sonrada yapraklarini dokup uykuya yatacak. Bilginiz olsun akcaagaciniza, baharda azotu yuksek karisimda olan bir gubre verirseniz9Iki haftada bir) yapraklari daha iyi gelisip gunes isigina daha direncli olabilir. Yapraklar olgunlasinca da gubreyi orantili bir karisimda verebilirsiniz N-K-P = 5,5,5 ve ya buna yakin bir karisim akcaagac icin uygundur(karisimi siz yapmiyacaksiniz alacaginiz gubre veya besin N-K-P yi iceren bir karisimdir) Bir de aklinizda olsun sagligi iyi olmiyan , uykuya yatan , yeni kok budamasi yaptiginiz agaciniza, gubre vermeyiniz. Gubre vermeden once ve gubre verdikten sonra agacinizi sulayiniz. Unutmayin,gubre paketi uzerinde onerilenden, daha az gubre vermek, onerilenden fazla gubre vermekten iyidir.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön