View Single Post
Eski 26-08-2008, 15:17   #8
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Yaprak budamasi uygun bir zamanda yapildigi halde tomurcuklarin tekrar acilmamasi Torkananin dusundugu gibi agacin yeterince guclu olmamasindan kaynaklanabilir.

Zaten tourkana agacinin yapraklari yanip bozuldugu icin budamisti onlari. Bu arada bir de deneme yapmis oldu.

Yaprak budamasinda agacin sagliginin iyi olmasi onemlidir. O yuzden agac iyice gelisip son asamalara geldigi zaman, yaprak kucultmek icin, yaprak budamasi yapiliyor.

Yapragi ortadan kesip, yaprak dibinden acilacak tomurcugun daha kucuk yaprak olarak cikmasini, bilesik yaprakli olan disbudakta, yaprak dali uzerinde bir cift yaprak kalacak sekilde budadigimda olumlu sonuc aldim.

Basit yapraklar uzerinde ise boyle bir deneyimim olmadigi icin ne kadar olumlu sonuc verecegini bilmiyorum. Basit yapraklilarda yaprak kucultmek icin hep yapraklari dal uzerinde yaprak sapcigi kalacak sekilde tum yapraklari budadigim zaman istedigim sonucu alabiliyorum(yaprak kucultme islemi yapragin istenilen boyuta indirilmesine kadar tekrarlanir bu kimi zaman 2-3 yil alabiliyor. kimi bitkilerde yilda iki defa da uygulanabilir.)

Tourkana akcaagacinin uzerindeki dalarin arasindaki bogumlarin mesafesi cok uzun gorunuyor. Agacin sonbaharda yapraklarini (olan) dokunce dallar uzerinde 2 bogum kalacak sekilde onlari budarsan ve baharda yeni acilacak surgunler iki uc cift yaprakli oldugu zaman uclarini cimcik alimla alip 2 cift yaprak birakirsan agacin toplu hale gelip kisa bogumlu bircok dalcik gelistirecektir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön