View Single Post
Eski 25-08-2008, 10:38   #76
gummi
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
1000 çekirdek atılsa da 1 tanesi ağaca dönüşse bu da kar değilmidir ? 1 ağaç etrafa da aynı ağaçlardan yayılmasına katkıda bulunmazmı? Milyon tane çekirdekten 3-5 tane de ağaç çıkmaz mı? Türk milletinin kanında var bu muhalefet , iyi birşey yapana karşı çıkmak . Peki yapmasınlar bu çalışmayı . Siz ne öneriyorsunuz ? Sizin gibi ahkam mı kessin herkes ? Tüm milletlerin cehennemi boşmuş , Türklerin ki tepeleme dolu , birisi kurtulmaya çalışırken diğerleri onu aşağı çekiyormuş...

Bu kampanyayı duyduktan sonra benim oğlum yediği çekirdekleri toprağa atmaya başladı , sayılamayacak kadar çok karpuz kavun çıktı şimdiden . İnsanlara ağaç sevgisi , doğaya katkıda bulunma isteği uyandırmanın neresi kötü .

Bizde alışkanlık vardır , şeftaki erik kayısı gibi pek çok meyveyi yedikten sonra çekirdeğini bahçeye fırlatıp atarız , şu an bahçemizde pek çok kayısı erik ve hatta limon ağacı var .

Çekirdek atmakla meyve çıkmaz diyenin ziraat bilgisine gülerim ben . Makina mühendisi olduğum halde yediğim meyveyi bahçeye attığımda (verim düşük de olsa) ağaç çıkacağını biliyorum ben , ziraatçiler nasıl bilmiyor . Ha şu var 100 çekirdek atmışız 3-4 tanesi çıkmış . Olsun . Bu da kar değilmidir ? Adamlar milyonlarca çekirdek atıyorlar . 10 tanesi çıksa o bölgede kurt kuş sincap vs. popülasyonu artmaz mı? Doğal hayata katkısı olmazmı?

gummi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön