View Single Post
Eski 23-08-2008, 02:16   #15
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Arkadaşlar ben küçüklüğümden beri ava giderim son 8 sene hariç. Avcılık spor **** hobi o tartışılır bizler kimilerine göre katil, kimilerine göre sporcu, kimilerine göre ise sadece hobi olarak uğraşan kişileriz. Ben bura da tartışmak **** kimseyi kırmak istemiyorum, ancak ben fırsat buldukça ava giderim avlanırım ve bundan büyük zevk alırım. Avlanırım derken illa ki kuş **** geyik vurmak önemli değil Hazırlığımı yapıp gerekli malzemelerimi aldıktan sonra o havayı teneffüs etmek o heyecenı yaşamak temiz havayı ciğerlerine çekmek çok güzel birşeydir. Bir de ben avlanmam canlı hayatına kıymam ben katil değilim diyen bir çok insan var hayvanların canlarını o kadar çok savunurlar ki kendilerinin etrafa verdikleri zararlardan haberdar bile değildirler **** umurların da değildir. Bir kaç misal vermek gerekirse mesela sigara içenler sadece kendilerine zarar verdiklerini zannederler ama etraflarında ki herkesi zehirlerler. Hızlı araba kullananlar, içki içenler,çalılık alanları yakanlar, suyu israf edenler gibi diyebiliriz.
Bir de bunların dışın da bu işi ( avcılığı ) Ticaret olarak yapanlar var bunlar kimler derseniz, hileli avlananları örnek olarak gereğinden fazla balık avlayanlar. Balık avlarken de yasal sınırın çok altın da kalanları bile avlayanlar ( yavruları bile ) Trol atıp deniz dibin de bulunan ne varsa süpürüp balık yuvalarını bozanlar. Karada ise fener **** traktörlerle avlanıp deniz de ise sürat tekneleri ile avlananlar daha hayvanlar uyanmadan **** ne olduğunu anlamadan toplu katliam yapanlar veya siyanürle tilki avlayanlar ben bu şekil de avcılığa karşıyım.
Avcılık bence hobi **** spor hiç önemli değil önemli olan doğaya ve hayvanlara duyarlı olarak avlanılırsa bence bu olumsuz görüşler de azalacaktır.
Benim görüşüm bu noksan **** fazla birşey yazmış olabilirim **** bazı arkadaşlar kırılmış veya alınmış olabilir benim demek istediğim biri **** birileri eleştirilmeden önce kendisine baksın kendisini 4x4 lük görüyorsa benim o kişiye diyecek bir sözüm yoktur. Avlanma yasal sınırlar için de olduğu sürece sorun yoktur.
son olarak tüm TÜRKİYE çapın da tüm avcılığım 2 **** 3 sene yasaklanması taraftarıyım neden diye kimsenin soracağını zannetmiyorum Tüm arkadaşlara teşekkürler
Not. Penceremin kenarın da 8_9 kumru, 10_ 15 serçe, 1 saksağan, bir kaç sğırcık ve köyde de 3 kovan arı bakıyorum Teşekkürler.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön