View Single Post
Eski 22-08-2008, 23:48   #22
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi t_turabi Mesajı Göster
...Ancak kabak onların yanında olurmu bunda endişeye düştüm çünkü kabaklar çok büyüyor bunun yerine fasülye,mısır ve salatalık acaba denenebilirmi?...
Sayın t_turabi, kabak fasulye-mısır-kabak birlikte ekiminde toprak yüzeyinden su kaybını aza indirmek içindir. (diğer neden yer ihtiyacını azaltmak.) Yapraklarının büyük olması nedeniyle gölgeleme alanı geniş olacağından su kaybı daha az olacak. (Sulamadan bir müddet sonra çıplak toprağı ve kabak yapraklarının altındaki toprağı eşelerseniz ikisi arasındaki farkı görebilirsiniz.) Eğer toprağınız verimli ise (otlayan hayvan gübresi, ürün rotasyonunu ve kendi kompostumu kullanarak toprağımı iyileştirmeye çalıştığım için süreç daha uzun oluyor. Henüz üçlü ekim yapmıyorum. Daha önceki bahçemde aynı yöntemi kullanarak 4. yılın sonunda üçlü ekimde iyi sonuç aldım) yani bu üç bitkinin ihtiyacını karşılayacak besinler toprağınızda varsa iyi sonuç alabilirsiniz.

Fasulye,mısır ve salatalık birlikte ekimini denemedim ama salatalık kabakgiller ailesinin bir üyesi olduğundan yer örtücü olarak denenebileceğini düşünüyorum. (Mısır sadece fasulyenin sarılması için kullanılıyor.)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi t_turabi Mesajı Göster
...
Domatesle birlikte mısır **** ay çiçeği düşünülebilirmi acaba? ( domastere sırık dikme derdinden de kurtulmuş olunur )...
Mısır ile domates olmuyor (domates mısır kurduna -corn worm- duyarlı olduğu için), ayçiçeği ile domates birlikte ekimi yapılmayacağına ait bir bilgim yok.

Kolay gelsin.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön