View Single Post
Eski 22-08-2008, 17:19   #20
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Hadi yanan Ağaçlarımızı yerine koyalım.

Merhaba,

Sn. Balıkçının önerisi harika.

İşte Ağaç sevgisi böyle başlar ve aşılanabilir. Aşılanabilir derken başlangıç anlamında kullanıyorum . Eğer siz haftasonlarınızın birkaç dakikasını çocuğunuzun okulunun bahçesine diktiği Ağacı sulamak için ayırabilirseniz, zaten evladınızın Ağaçları sevmemesi düşünülemez. Yeter ki elimizden geleni yapalım.

Sn. Arodopman'a da saygılarımı sunuyorum çok güzel söylemiş Ağacı sevmekl yetmez. Aşık olmak gerekir ona.

Evet birçoğumuza sorulduğunda hepimiz Ağaçları çok sevdiğimizi söyleriz. Ama sevmek yetmez. Ağaçlar için ne yaptığımız önemli.
Sahiden seviyorsak birşeyler yapmalıyız diye düşünüyorum. Yoksa sevecek Ağacımız kalmayacak.

Ben de bir çağrı yapmak istiyorum.

Herkes Fidanını, Fidanı olmayan tohumunu hazırlasın. Ekimde heryere ağaç dikelim. Biraz dikkat edersek şu günlerde Çam Ağaçlarından düşen tohumları buluruz. Ekime kadar buzdolabında saklarsak ve ekerken biraz dikkat edersek herkesin birkaç ağacı olabilir. Hem de bu iş milyarlar istemez.

Nereye mi ekeceğiz? Heryere. Mahalle aralarında kalmış imar harici yerlere, komşumuzun bahçesine, Sitemizin yeşil alanına, Daha da yer bulamazsanız biraz fedakarlık yapıp bir ormana giriverin. Veya orman idaresinden elinizdeki tohumları dikmek için yer isteyin. Boş biryer bulup elinizdeki tohumu daldırın ve mutlaka yanınızda götürdüğünüz pet şişeyle can suyu verin.

Birkaç haftada bir fidanınızı kontrol edin. Tabi yerini kolay bulmak için etrafına biraz taş koymayı ihmal etmeyin.

Bakalım bu sene yanan ağaçlarımızı yerine koyabilecekmiyiz?


Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön