View Single Post
Eski 17-08-2008, 06:47   #12
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Kişi İstanbul'dan Artvin'e gider. Öncesinde gerekli izinler alınmış ve yorucu bürokrasi tamamlanmıştır. Uzun menzilli sniper tüfeğide vardır, gözü gibi bakar zaten silahına. Bİr yaban keçisi vurur. Boynuzunu ölçer 140 cm. Boynuz kafatasından ayrılır, duvara asılır. Gelen geçen hayran olur.

Bu spor mu?

Teksas dogo argentino klubünden, 2 adet dogo argentino alınır. Öyle herkese satmazlar. Araya adam koyarsınız 10.000 dolar çiftine para verirsiniz. 3 aylık dogo yavrularınız elinize geçer. Rusyaya eğitime gönderirsiniz yavruları, 8.000 dolarda oraya. Eğitim bittiğinde elinizde 2 adet öldürme makinası vardır. Ama yetmez. Bu kadar masraf yapıldı, makinaların garantiye alınması lazım. Dogolara zırhlar alınır ki vucudu zarar görmesin, çelik tasmalar alınır ki, boynunu kaptırmasın. Boluya gidilir ve 650 Kg.lık yaban domuzu bu dogo argentinolara öldürtülür. Kavga uzun sürer, çünkü domuzun canı kolay çıkmaz. Dogolar kavgayı bacaklarındaki küçük sıyrıklarla atlatır. Domuzun dişleri kolye yapılır. Daha zengin olanlar domuz değil yurtdışında puma avlar. Ülkemizde vakti zamanında benzer hayvanlar varmış ama bugün kalmamış.

Peki bu spor mu?

10.000 sene önce insanlık avcılığı bıraktı, tarım toplumuna geçti. Bazısı geçemedi demek ki. Aynı benim sanayi toplumuna geçişi beceremem gibi.

Konu ile ilgili resimler:
http://www.angusbrownsafaris.co.za/P...ter/2005/6.jpg
http://www.huntingdogos.com/images/H...27_450_pix.jpg

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön