View Single Post
Eski 14-06-2006, 22:02   #5
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Merhabalar MSaygın,
Aramıza hoşgeldiniz.

Oya ağacınızda külleme var. Mart sonu gibi ilaçlamaya başlamazsanız başa çıkamazsınız. malina'nın bahsettiği başlıktan küllemeye karşı ev ilaçları bulabilirsiniz, ama şu aşamada ev ilaçları ile tedavisi biraz zor . Yumusak bir süngerler yaprakları ovalamadan yıkar ve sonra denerseniz sonuç alabilirseniz. Haftada 2 kez uygulayın. Tariflerden oksijenli sulu solüsyonu da yapraklara püskürtün.Güneşte ilaçlama yapmayın.

Mazılarınızda ise ışık eksikliği ciddi sorun olmuş.Mazı, Limon servi, servi, fıstık çamı gibi türler ışık eksikliğine duyarlıdır. Fidanlıklarda da yanyana dizdiğinizde dallar içiçe girer ve ışık alamayınca bozulur. Aynı şekilde gölgeleme altına veya sipere alırsanız bozulurlar.

Elbette ki saksılarını 3 senedir değiştirmiyor oluşunuz da sorun çıkarır.Kapta yetiştirilen mazılar fazla su yüzünden kök boğazından tepe sürgününe doğru kururlar.Su azsa tepe sürgününden kök boğazına doğru kururlar.

Fidanlarınızın saksılarını büyütmenizi öneririm. Harçlarına bol bahçe toprağı ve yayladan getirdiğiniz doğal gübrenin iyice yanmış tarafından koyun.

N. P. K oranları 10.8.6 gibi olan bir besin kullanın. Tam bu formülasyonda bulamazsanız aşağı yukarı bu oranda olanı tercih edin. Marttan Eylüle kadar besin verin.

Bu arada şeker gübresi kontrollü eriyen bir gübre değildir. Aklınızda olsun, çabuk erir.

Selamlar.


Düzenleyen Mine Pakkaner : 17-06-2006 saat 18:18
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön