View Single Post
Eski 14-08-2008, 20:32   #35
Mehmet Ali Aşık
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Yönetmen kendi sitesinde asagıdaki açıklamayı yapmış. Bence atın uyutularak bile süründürülmesi vahşicedir. Eger at yinede zarar gormemiş ve halen yaşiyorsa bu konuyu bizde kapatiriz ve "yargisiz infaz "yaptigimiz için özür dileriz. Bizde basinin yalancisiyiz. Bu iddalara cevap vermek için niye bu kadar beklediler filimin reklami içinmi eger sebeb buysa yine yanlis yapmislar.
Filimde atin katledildigi iddasi yalan olsada mustehcen tecavuz sahneleri ve siddet dolu sahneler var.


Alıntı:
ŞAVATA'DAN YARGISIZ İNFAZCILARA
Konu gereği bir sahnede öldürülen peşmergeyle beraber
peşmergelere erzak götüren atlardan biri yükü ile beraber öldürül-
müş ve tayı da diri yakalanmıştır. Peşmerge köyüne diri yakalanan
Bir peşmergeyle getirilmiş olup köyün ortasında köy ahalisi toplatılarak Amerika komutasındaki SADDAMIN ASKERLERİ tarafından peşmerge köyüne hesap sorulmuştur.
Filmin hikayeside böyle başlar.daha sonra bunların bu köyde olmadığını,köylüler inkar eder.Komutan yakalanan atın tayını çözer.Eğer tay köyde kalır veya sahibini tanır ise köylüler suçlu görüleceklerdir.
Şimdi; gerçek bir hikayeden yola çıkarak bu filmi çekerken her-
şeyi,her sahneyi ince detaylarına kadar planladık.
Veteriner kontrolünde kendi atlarımdan birini bayıltıp,semer(palan)
çuvallarla altınada keçe koyarak atın canı incinmesin diye etrafını korumaya aldık ve iki ayağından bağladık.Neden bayılttığımıza gelince atın konu gereği ölmesi gerekirdi. Yoksa bayıltmadan da
çekebilirdik. Atla beraber tek ayakla bağladığımız peşmerge
rolündeki oyuncuya,elbise dışında hiçbir koruma yapılmadı ve topraklı yolda kameralar kurularak bir defaya mahsus 5-10
metre sürükledik.Ne at incindi ne de oyuncu.
Şimdi soruyorum size ve yargısız infaz edenlere cevap!
ATIN GÜCÜ İNSANDAN FAZLA.EĞER ÖLSEYDİ,ACI ÇEKSEYDİ ÖNCE İNSAN ACI ÇEKERDİ.NEDEN AT?
ÇÜNKÜ işin içine sanat,sanatçı girince tellallık yapanların sesleri,şarlatanlıkları daha çok basına,medyaya yansır ve reklamları olur.
PEKİ Ya siz! yorum yapanlar! Neden sele kapıldınız?Bu pervasızlara (kumdan) mil oldunuz?
Ben GANİ RÜZGAR ŞAVATA. Bugüne kadar gerek tiyatro geçmişim gerekse sinema yaşamımda her zaman insan haklarıyla beraber,hayvan haklarınıda piyeslerimde veya filmlerimde hep konu edindim.Gerçek hayatımda hiçbir karınca dahi incitmedim.
Sinemam da onurlu bir duruş sergiledim.ne bir şarlatanla,ne bir köçekle,ne bir soytarıyla, ne de amerikan patentiyle film yapmadım, çekmedim ve de kendimi satmadım.satanlara, satılanlara meydan okudum.
Mahkemelerde yargılandım.Sansürleri deldim ve bildiğim yoldanda yürümeye devam edeceğim.Çünkü benim yolum hak yolu.halk yoludur.
Onurlu ve duyarlı halkıma sesleniyorum.Sahipsiz olmadığıma inanıyorum.Hakkımda yanlış konuşan,yanlış düşünen ve yanlış yorum yapan herkese elini vijdanına koyarak bu konu üzerinde bir muhase-
be yapılmasını istiyorum.
Hep beraber dün kuş gribi adı altında kümes hayvanlarından katledilen güvercinlere kadar ve halen her gün yüzlerce kedi köpeğin kıyımından tutun da sahte kasap cellatlarının atları kesip sofralarımı-
za indirmesine kadar.Hak aranacaksa buradan yola çıkılmalı diye düşünüyorum. Takdir siz yüce halkımın.En derin saygılarımla?
GANİ RÜZGAR ŞAVATA

NOT: En yakın zamanda filmin kamera arkaları bütün ulusal medya ve basında olduğu gibi bu sitede de çıkacaktır.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön