View Single Post
Eski 14-06-2006, 13:57   #29
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
İlginize teşekkürler, iyiyim hamdolsun, esas sizleri sormalı gurbette olan sizlersiniz?

Sabırsız olduğum kadar sabretmesini de bilen birisiyim tek sorunum sabretmem gereken zaman içerisinde sabır zamanımı başka bir uğraşla doldurabilmek, doldurmuşsam sorun yok yani aksi halde insan can sıkıntısından kendini meşgul eden şey ile uğraşıyor.

Neyse, maddeli olarak yukardaki sorularıma cevap verirseniz memnun olurum. Zira yeni bilgiler verdiğiniz halde hala nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Haydi bakalım madem bonsai öğretmenimizsiniz bize yol gösterin . İsterseniz başladığım noktada karşılaştığım veya karşılaşacağım sorunları ben ileteyim sizde sorularıma ek olarak istediğiniz bilgileri bana verin. Yeterki başlangıç seviyeme uygun cevaplar alabileyim.

Sorularım tekrar:

1-Elimde çelikten üretilmiş halen perlit içerisinde bulunan köklenmiş incir fidanları var bunlardan hangi özelliğe sahip olanları kullanmalıyım(Boy, kök vs.) (Bu arada zayi riskine karşı 3-4 tekerrür denemeyi düşünüyorum ) **** bu çelikten üretilmiş fidanları kullanabilirmiyim? Kullanamazsam boy v.s tercihime ne tavsiye edersiniz?

2-Toprak tercihi ne olmalı

3-Nasıl bir toprak-saksı kullanmalıyım

4-Başlangıç olarak karşılaşacağımı düşündüğünüz sorunlar neler olabilir ve ne gibi tedbirler almalıyım?

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön